Михаела Филева сякаш е във вихъра си. Най-усмихнатото момиче на

...
Михаела Филева сякаш е във вихъра си. Най-усмихнатото момиче на
Коментари Харесай

Михаела Филева: Не съм готова за семейство, още мисля за кариера и музика

Михаела Филева като че ли е във вихъра си. Най-усмихнатото момиче на българската музикална сцена изживява най-успешната си година до в този момент. Не стопира с новите песни, вторият й албум е реалност, първият й независим концерт в зала 1 на НДК бе разпродаден стремително, а в този момент е и на първото си независимо турне в цялата страна.

И, до момента в който скача от присъединяване на присъединяване, даже съумява да снима видеоклип на една от най-новите си песни " Изгубени в парадайса ". Екипът отива особено на остров Лимнос в търсене на една по-специална пещера. Пещерата на Калипсо.

- Защо избрахте точно остров Лимнос за видеото на песента " Изгубени в Рая "?

Историята във видеото, в случай че мога по този начин да нарека сюжетната линия, е нещо като претворяване на мита за Клипсо. Тя омагьосва с обич и 7 години младежът не може да си тръгне от нейната обич. Идеята е, че чувството за Рая е там, където е най-близкият ти човек. И, тъй като на остров Ломнос има една пещера, за която споделят, че това е пещерата на Калипсо, ние казахме: отиваме на остров Лимнос.

Той е почти с квадратурата на София, има супер разнообразна и красива природа. Има дюни от сахарска пустиня, тези пясъци са стигнали до там, проучвания демонстрират, че в действителност са от Сахара, едно доста красиво солно езеро, което в този сезон, когато водата се изпари наподобява като безконечен небосвод от дребни кристали. Сцената с красивия виолетов шал, хубав остров, вода отвред, доста приятна природа и, несъмнено, митът ни заведе там.

- А това хубаво момче къде го намерихте?

Това е заслуга само и единствено на Бойко Щонов. Внесохме си го от Англия. Казва се Мартин, живее в Лондон от няколко години към този момент, пробва се да се осъществя там. Доколкото знам, до някаква степен сполучливо и съвсем няма изяви на българска сцена. Понеже търсихме персонаж, който не се е снимал толкоз доста, с цел да бъде специфичен, Бойко откри момчето и резултатът е доста добър.

- А къде е Раят за теб?

Раят е там, където човек се усеща добре и във физическия смисъл и в съзнанието и мислите си. При околните си хора, хората, които обичаш и те карат да се чувстваш спокоен и благополучен.

- Много сполучлива е за теб миналата година, изкарваш ария след ария, албум, независим концерт в зала 1 на НДК и в този момент турне...

Аз съм толкоз щастлива, че ми е мъчно да опиша, тъй като това е сбъдване на една обща, огромна, групова фантазия на мен и на целия екип, с който работим повече от 8 години, с цел да може нещо такова да бъде реалност.

Обикаляме си по градовете, срещаме се с хората, които харесват музиката ми. Представяме им нещо друго, тъй като в общи линии пътуваме с шоуто, което направихме в зала 1 на НДК април месец. То е с доста танци, с красива мултимедия и доста човешки труд и обич стои зад това турне. И в този момент минаваме, с цел да бъдем по-близо до всеки, който желае да е част от него.

- В началото на кариерата ти представяше ли си триумфа по тъкмо този метод, който ти се случва сега?

Ако би трябвало да съм откровена, огромните ми фантазии първоначално стигаха до там един съответен столичен клуб, който тогава отваряше порти, тогава бях мисля, че на Рут Колева на перформанс 2011 година си споделих: " Боже, по какъв начин бленувам някой ден на тая сцена да мога да се кача с група и да има някой, който да слуша ", дори не знам дали ще бъде авторска музика. Това ми е било най-смелата и най-голямата фантазия, нищо общо с размаха, с който всичко сега върша има. Така че не, не съм си го представяла по този начин въобще.

- А сега на какъв стадий от живота си си? Мислиш ли си за семейство?

Като се заприказва на тази тематика внезапно ставам на 15 и стартирам да настоявам, че животът е пред мен и че има още толкоз доста време. Мисля за това, имам човек до себе си, който е доста, доста специфичен и с който мога да си показва някой ден по какъв начин това се случва. На този стадий, обаче, в действителност, като се заприказва за това, съм още веднъж на 15.

Сякаш към момента мисля още за кариера и музика, това е нещо, което доста ме окрилява. И се веселя, че в персонален проект мога да намирам поддръжката за това, това да се случва с лекост без да нуждая се да изяснявам за какво или каква е повода да не съм у дома в 8 вечерта и да не съм сготвила вечеря, да кажем.

Следващите дати от независимото турне на Михаела Филева са 17 октомври (Благоевград), 23 октомври (Велико Търново) и 24 октомври (Варна).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР