Мигрантите от Турция намалели с 10 пътиРеформа в системата за

...
Мигрантите от Турция намалели с 10 пътиРеформа в системата за
Коментари Харесай

България предложи реформа в системата за убежищата

Мигрантите от Турция намалели с 10 пъти


Реформа в системата за убежища, по-добър баланс сред отговорности и взаимност на страните членки и градивен разговор. Това са главните послания след неофициалния съвет на министрите по вътрешни работи в границите на европредседателството в НДК.

Вътрешният министър Валентин Радев и еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос обобщиха, че на срещата са били обсъждани няколко съществени оферти на България и тематики, свързани с промяна в регламента за убежищата, световния пакт за миграция, сигурността на границите, значимостта на каналите за легална миграция, връщането на незаконните мигранти, битката с трафика на хора и съдействието с трети страни.

“Това, което е значимо, е да има общо схващане, че би трябвало да се реформира системата за леговище ”, съобщи Аврамопулос.

“Постигнахме забележителен прогрес за ограничение на миграционния напън от Турция към България основно поради положителните връзки на премиера Бойко Борисов и турския президент Ердоган ”, съобщи Радев. Той даде образец, че през 2015 година мигрантите от Турция са били 90 000 души, а за предходната – 9000. Темата с Турция, която се оправя “забележително ” с приема на сирийски бежанци бе коментирана и от Фолкер Тюрк, асистент висш комисар по закрилата за бежанците към Организация на обединените нации.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР