Мигранти, опитващи се да преминат граничнаограда, се наблюдават и виспанския

...
Мигранти, опитващи се да преминат граничнаограда, се наблюдават и виспанския
Коментари Харесай

Кацнал в Мелиля: Мигрант премина гранична ограда с парапланер

Мигранти, опитващи се да преминат граничнаограда, се следят и виспанския град Мелиля в Северна Африка.

Един от тях съумява данаправи това по невероятен метод -прелитайки надстрого охраняваната граница с парапланер. Свидетели са уловили момента.(вижте видеото)

Двамата мъже се движили около оградата в миг, в който мигрантът прелитас парапланераи се приземява.



Снимка: Гугъл Maps

Малко по-късно двамата осведомят испанската гражданската армия.

Местните управляващи в Мелиля потвърдиха случая в четвъртък. Патрули неотложно се отправили към мястото, само че не успявели да намерят мигранта. Националността на лицето също не може да бъде открита.

Това е първият път подобен опит, в който някой прелита с парапланер над граничната ограда в Мелиля, оповестява локалният вестник „ El Faro de Melilla. “

Гранични огради с височина от шест до 10 метра

Подобно на Сеута в Северна Африка, испанският ексклав Мелиля е постоянна дестинация за хора, които се надяват на по-добър живот в Европа. Границите са строго охранявани и блокирани от две успоредни огради от бодлива тел с височина от шест до 10 метра.

През последните години хиляди мигранти се се опитвали да преминат 12-километровата граница до Мелиля или 8-километровата граница до Сеута, като са се катерили по огради, плували или се криелив коли.

Сеута и Мелиляса единствените територии на Испания на африканския континент и по-специално до Мароко. И двата града се намират на Средиземно море и са със статут на независими страни, само че прикрепени стопански към Испания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР