Мигел Анхел Лопес спечели 15-ия етап от колоездачната Обиколка на

...
Мигел Анхел Лопес спечели 15-ия етап от колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Колумбиец спечели 15-ия етап във "Вуелта", Фрум остава непоклатим

Мигел Анхел Лопес завоюва 15-ия стадий от колоездачната Обиколка на Испания. Колумбийският играч на " Астана " беше най-силен в тежкия планински стадий и взе втора етапна победа в надпреварата. Той финишира за 3:34.51 часа и се изкачи с четири места в генералното класиране – до 6-ата позиция.

Крис Фрум продължава да води, като взе няколко секунди на най-близкия си преследвач Винченцо Нибали и върна преднината си на повече от минута.

Етапът, който беше единствено 129.4 километра от Алкала ла Реал до обсерваторията на Сиера Невада беше доста тежък поради общата денивелация от 3172 метра.

Disfruta del último kilómetro de la exhibición de @SupermanlopezN ofrecido por @CarrefourES#CarrefourConLaVuelta#LV2017pic.twitter.com/RAZQWaSmvx
— La Vuelta (@lavuelta) September 3, 2017

Във финалните 70 км имаше три съществени изкачвания – две от първа категория Алто де Асаянас (16.3 км със междинен надолнище от 5.5%) и Алто дел Пурче (8.5 км със междинен надолнище от 8%), преди да се финишира на изкачването от висша категория Алто Оя де ла Мора от висша. Колоездачите ще завършат на 2490 метра над морското ниво – 19.3 километра и междинен надолнище от 5.6%.

В началото междинната скорост беше доста висока, поради многото опити да се образува откъснала се група. " Астана " се опита да управлява стадия от първата височина, само че нямаше нужната огнева мощност, по тази причина " Скай " наложи движение комфортно за Фрум.

Решителните дейности бяха на височината Алто дел Пурче, където Алберто Контадор нападна. Към него се причисли Лопес, а двамата направиха разлика повече от минута на " Скай " и Фрум.

Британецът не се паникьоса даже когато Винченцо Нибали също направи опит да се откъсне. Акулата от Месина се държа на към 10-тина метра пред групата на любимците, само че нямаше свежестта да се откъсне уверено и се върна назад.

Темпото на " Скай " на последната височина беше доста мощно за всички, като се изключи Лопес. Тимът на Фрум " прибра " назад Контадор, до момента в който колумбиецът направи ново ускоряване, застигна Адам Йейтс и безпроблемно пресече финала първи.

В заключителните метри Илнур Закарин от " Катюша " направи късна офанзива, която му 11 секунди и шест бонификация, което го изстреля до третото място в генералното класиране.

 Контадор направи доста амбициозна офанзива повече от 25 км преди финала, само че нямаше силите да направи разлика на останалите.
© EPA

Контадор направи доста амбициозна офанзива повече от 25 км преди финала, само че нямаше силите да направи разлика на останалите.

Лопес потвърди, че е най-силния колоездач на втората седмица и към този момент е пред надалеч по-именития си съотборник Фабио Ару. Алберто Контадор опита всичко, само че нямаше сили да кара с най-хубавите откакто беше застигнат, а с това и възможностите му за подиум понижиха.

Фрум караше консервативно, като нямаше свежестта от първата седмица. Британецът обаче остава любимец №1, още повече че във вторник следва стадий по часовник.

Той е напълно равнинен и е дълъг 40 км, което дава голямо преимущество на Фрум да направи решилна крачка към желан дубъл Тур и " Вуелта ".

Топ 10 след 15 стадия
1. Крис Фрум " Скай " 62:06.25 часа
2. Винченцо Нибали " Бахрейн Мерида " +1.01 минути
3. Илнур Закарин " Катюша " +2.08 минути
4. Вилко Келдерман " Сънуеб " +2.11 минути
5. Естебан Чавес " Орика " +2.39 минути
6. Мигел Анхел Лопес " Астана " +2.51 минути
7. Фабио Ару " Астана " +3.24 минути
8. Майкъл Уудс " Канъндел " +3.26 минути
9. Алберто Контадор " Трек " +3.59 минути
10. Воут Пулс " Скай " +5.22 минути
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР