Microsoft ще инвестира 1,5 млрд. долара в базираната в Обединените

...
Microsoft ще инвестира 1,5 млрд. долара в базираната в Обединените
Коментари Харесай

Microsoft ще инвестира 1,5 млрд. долара в базирана в ОАЕ фирма за изкуствен интелект

Microsoft ще влага 1,5 милиарда $ в основаната в Обединените арабски емирства (ОАЕ) компания за изкуствен интелект (ИИ) G42, което ще даде на американския софтуерен колос миноритарен дял и място в борда на компанията, се споделя в изказване на двете компании, съобщи Ройтерс.

В рамките на партньорството G42 ще извършва своите приложения и услуги на облачната изчислителна платформа на Microsoft - Azure, с цел да достави усъвършенствани решения с изкуствен интелект на световни клиенти от обществения бранш и на огромни предприятия.

Президентът на Microsoft Брад Смит, който ще заеме място в борда на G42, сподели:  " Ние ще комбинираме технология от международна класа с водещи международни стандарти за безвреден, благонадежден и виновен ИИ, в тясна съгласуваност с държавните управления както на ОАЕ, по този начин и на Съединените щати ".

Фирмите ще работят дружно, с цел да дават усъвършенствана ИИ и цифрова инфраструктура в страните от Близкия изток, Централна Азия и Африка.

Партньорството идва на фона на напъните на Вашингтон да попречи на софтуерния прогрес на Пекин, като Съединени американски щати добави преди време четири китайски компании към така наречен черен лист за експорт, тъй като желаят да придобият ИИ чипове за китайската войска.

Фирмата G42 от ОАЕ се отхвърли от вложенията си в Китай и стартира да изтегля китайския хардуер на фона на опасенията на Съединени американски щати по отношение на връзките ѝ с китайския бизнес.

Microsoft и G42 ще поддържат основаването на фонд от 1 милиард $ за разработчици за повишение на ИИ уменията в ОАЕ и по-широкия район на Близкия изток.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР