Microsoft продължава да подобрява Windows 11, като прави софтуерната платформа

...
Microsoft продължава да подобрява Windows 11, като прави софтуерната платформа
Коментари Харесай

Microsoft скоро ще въведе революционна функция в Windows 11 – ето каква и кога

Microsoft продължава да усъвършенства Windows 11, като прави софтуерната платформа по-удобна за потребителите. Този път разработчиците са добавили функционалност, която ще бъде потребна за хората, които се опасяват да не изгубят скъпи данни при преинсталиране или възобновяване на операционната система. Става дума за инструмента „ Fix problems with Windows Update Center “ (Отстраняване на проблеми с Центъра за възобновяване на Windows), който стартира да се появява в новите бета версии на Windows 11, налични за членовете на програмата Microsoft Insider.

Тази функционалност ще ви разреши да употребявате „ Центъра за актуализации на Windows “ за преинсталиране или възобновяване на операционната система. Потребителските файлове, конфигурираните приложения и систематичните настройки няма да бъдат наранени. Казано по-просто, новата функционалност ви разрешава да запазите всичките си файлове и настройки при преинсталиране на операционната система до същата или по-актуална версия, в случай че тя е налична за евакуиране посредством „ Центъра за възобновяване на Windows “.

Функцията „ Fix issues using Windows Update Centre “ (Отстраняване на проблеми посредством Центъра за актуализация на Windows) се намира в раздела „ System Restore “ (Възстановяване на системата). Отбелязва се, че сега функционалността не работи вярно, само че явно това скоро ще се промени. Идеята е да се възвърне функционалността на системата или изцяло да се преинсталира, като се изтегли най-актуалната версия на платформата посредством „ Windows Update Centre “. В съпътстващата документи се показва, че по този метод няма да бъдат изтрити никакви потребителски файлове или приложения, което несъмнено е добра вест.

В момента функционалността е във фаза на тестване в програмата Windows Insider. Очаква се тя да бъде част от сервизния пакет Moment 5 за Windows 11, който би трябвало да бъде публичен през февруари или март идната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР