Microsoft приключи многогодишен експеримент върху изграждането на подводен център за

...
Microsoft приключи многогодишен експеримент върху изграждането на подводен център за
Коментари Харесай

Microsoft отчете успешен експеримент с подводни сървъри

Microsoft завърши дълголетен опит върху построяването на подводен център за данни. Той бе оставен на дъното на морето покрай островите Оркни в Шотландия. Проектът " Натик "  беше изтеглен от морето при започване на лятото и през последните месеци беше осъществен разбор на сървърите, с цел да се дефинира неговата успеваемост и резистентност.

Резултатите са повече от оптимистични - те демонстрираха, че подводните центрове за данни действат от позиция на продуктивност, само че също тъй че сложени под вода те са осем пъти по-сигурни от дата-центровете, съхранявани на суша. Сега откривателите ще проучват за какво съхраняването на данни под вода може да е по-безопасно от съхраняването им на изсъхнало.

Експериментът също по този начин сподели, че сървърите работят с по-голяма енергийна успеваемост и това може да се дължи на по-ниската потребност от изкуствено изстудяване на сървърите. Целият център за данни е употребявал сила от възобновими източници, която идвала от островите Оркни.

Експериментът сподели още, че подводните центрове за данни могат да бъдат нов, по-евтин метод за облекчаване на световната потребност от предпазване на данни, без да се употребяват огромни количества сила. В допълнение, това разрешава по-малки центрове за данни да бъдат сложени по-близо до потребителите, вместо да насочват повече данни към централизирани сървъри.

Microsoft занапред ще мисли по какъв начин да развие плана си за подводни центрове за данни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР