Microsoft планира да премахне няколко дългогодишни приложения от операционната си

...
Microsoft планира да премахне няколко дългогодишни приложения от операционната си
Коментари Харесай

След WordPad, Microsoft премахва още един инструмент от Windows 11, който може би никога не сте използвали

Microsoft възнамерява да отстрани няколко дългогодишни приложения от операционната си система Windows 11. Освен премахването на текстовия редактор Wordpad, за което съобщихме през вчерашния ден, компанията е решила да отстрани и Steps Recorder, или „ Инструмент за запис на стъпки за възпроизвеждане “.

Steps Recorder започва като Problem Steps Recorder, когато Microsoft пусна Windows 7 през 2009 година. Това е елементарен инструмент за запис, който улавя дейностите на потребителя върху екрана. Основната концепция на инструмента беше да основава автоматизирано снимане на проблеми.

Всички последни версии на Windows поддържат инструмента Steps Recorder. Въпреки, че това е по този начин, той не е получавал функционални актуализации отдавна. Все още можете да стартирате приложението, като въведете Steps Recorder в „ Старт “.

Интерфейсът е обикновен и има единствено няколко варианти. Можете да измененията директорията на изходния файл и броя на екранните фотоси, които желаете приложението да съхранява.

Steps Recorder записва записите като ZIP файлове. Те съдържат MHT файл, който се отваря в Microsoft Edge. Всяка „ Стъпка “ включва фотография на екрана, а също и информация, добавена автоматизирано. Информацията може да включва имена на прозорци и други дейности на потребителя. Има опция за прибавяне на коментар, с цел да се изясни в допълнение обещано деяние.

Microsoft трансформира функционалността за записване на стъпки в незадължителна функционалност, когато пусна Windows 10 версия 20H1. Тогава тя се причисли към WordPad, Paint, Microsoft Quick Assist и Microsoft Windows User Experience.

Докато Paint и Quick Assist получиха втори късмет, същото не може да се каже за WordPad и Steps Recorder. Тези принадлежности остават остарели и тяхното унищожаване е неизбежно.

Статия за поддръжка в уеб страницата на Microsoft удостоверява, че функционалността Steps Recorder е остаряла. Microsoft възнамерява да актуализира Steps Recorder още един път при започване на тази година, с цел да включи банер, който да осведоми потребителите на инструмента за неговия край.

Microsoft изяснява, че премахването е част от „ непрекъснатия ангажимент за възстановяване и възобновяване на прекарването в Windows “; маркетингови думи, които надали ще убедят някого. Не е ясно за какво инструментът е отстранен. Потенциални пояснения могат да бъдат неналичието на приложимост, нежеланието да се поддържа програмата или концепцията да се подбуден потребителите към различни артикули, които Microsoft избира. Всъщност Майкрософт акцентира, че изтриването е част от проекта за „ усъвършенстване “ на предложенията и „ фокусиране върху производството на по-усъвършенствани и интегрирани принадлежности “ за потребителите на Windows.

Според Microsoft по-старите версии на Windows ще продължат да поддържат Steps Recorder.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР