Microsoft желае да обучи своите потребители и в тази връзка

...
Microsoft желае да обучи своите потребители и в тази връзка
Коментари Харесай

Microsoft пусна 4 експериментални игри, управлявани с движение на очите

Microsoft желае да образова своите консуматори и в тази връзка пусна четири „нестандартни“ игри в своя Microsoft Store. Обединени под името Eyes First , те са пробни и в тях се направлява само с придвижване на очите. Компанията тества своите усъвършенствани API, които наблюдават очите на потребителя. За да се включите и вие, ви е належащо устройство за следене на погледа на очите, както и Windows 10 личен компютър с ъпдейт от април 2018 (обновен до версия 1803). Описанието гласи:

„Играейки тези игри, вие елементарно се запознавате със зрително ръководство, научавате уменията, нужна да ползвате други такива технологии, или просто се забавлявате.“

Игрите не се отличават с автентичен геймплей – като план сме ги виждали и преди. Първата игра, Eyes First – Tile Slide ви кара да местите плочки по дъска, подреждайки ги по номерация. Играта Match Two пък ви показва карти, които би трябвало да обръщате и комплектовате по двойки. Double Up е идентична на мобилната игра 2048, единствено че вместо пръсти, вие събирате суми с очи. Последното заглавие Eyes First: Maze изисква да избягате сполучливо от лабиринт. Всяка от игрите е демонстрирана в мрежата YouTube. Microsoft организира изследванията по отношение на обширното нахлуване на технологията в бита на хората. С създаването на HoloLens, които също имат камери, следящи очите, данните от тези игри ще се употребяват като напътствие по какъв начин да се развива хардуерът и софтуерът в бъдеще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР