Microsoft Build 2018 приключва, но се задава не по-малко вълнуващо

...
Microsoft Build 2018 приключва, но се задава не по-малко вълнуващо
Коментари Харесай

Google Research вече се казва Google AI

Microsoft Build 2018 завършва, само че се задава не по-малко вълнуващо събитие – Гугъл I/O 2018. Часове преди старта на срещата на разработчиците на компанията, Гугъл анонсира значима структурна смяна.
Компанията заяви, че изследователското звено на Гугъл, Гугъл Research към този момент ще носи името Гугъл AI – доказателство за упоритостите на Гугъл на полето на изкуствения разсъдък.

Така към този момент и името на уеб страницата на звеното е друго, като Гугъл твърди, че отделът ще продължи да работи и по планове отвън сферата на AI изследванията, по този начин както постоянно са го правили. Но е очевидно желанието на компанията – да впрегне цялата си експертиза и човешки капацитет в области, като компютърната визия, машинната обработка на естествена тирада, машинното образование и други аспекти на изкуствения разсъдък. Всъщност и в този момент компанията разчита на AI експертите си в разнообразни сфери на активността си – търсенето, предлагането на реклама, YouTube, облака и други

„От компютърната визия до проучванията в региона на медицината и AutoML, ние последователно поставяхме по-голям акцент над консолидираното на техники от региона на машинното образование в съвсем всичко, което вършим в Google“, споделя Кристиян Хауърд от Гугъл в един от блоговете на компанията. „Изследванията ни играят основна роля за развиването и налагането на тези системи в цялостната продуктова гама на Гугъл. С цел да отразим тази наша отдаденост по-добре, ние сплотяваме напъните си под името Гугъл AI, което служи да обхване всички съвременни изследвания, които правим в Google“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР