Miami Open, четвъртфиналНаоми Осака – Даниел Колинс 6-2 6-1Наоми Осака

...
Miami Open, четвъртфиналНаоми Осака – Даниел Колинс 6-2 6-1Наоми Осака
Коментари Харесай

Осака разгроми Колинс и ще играе на полуфинал в Маями


Miami Open, четвъртфинал
Наоми Осака – Даниел Колинс 6-2 6-1


Наоми Осака може и да е №77 в света, само че не би трябвало да забравяме, че има четири трофеи от Големия шлем зад тила си. Японката не остави никакви шансове на финалистката от Australian Open Даниел Колинс и след по-малко от час записа триумф с 6-2 6-1, с цел да стигне до полуфиналите в Маями.

Бившата №1 се възползва съвършено от удобния си чоп, като може да се каже, че днешният мач бе първият по-сериозен от програмата ѝ. Наоми към момента няма изгубен сет и не е губила повече от четири гейма в нито една част до момента в шампионата.

Днес тя записа 13 аса, едно от най-хубавите ѝ представяния на начален удар за последните години.

„Доволна съм, че съумях да продължа толкоз бързо. Концентрирах се върху това да извърша допустимо най-вече положителни ретури,“ сподели Осака след дуела. „Това в действителност е първият ми нощен мач, тъй че не знаех какви ще са изискванията.“

Съотношението ѝ уинъри – непредизвикани неточности бе впечатляващо, като тя приключи с 25 печеливши удара и единствено 3 несполучливи. Колинс не изигра неприятен мач, само че съперничката ѝ бе прекомерно добра през днешния ден.

„След Австралия упражнявах доста старателно всеки ден,“ добави още Наоми. „Отидох в Индиън Уелс с настройката да се показва доста добре, само че не го направих. Вим ми сподели – „Слушай, играеш добре.“ Трудно е обаче да слушаш някого, когато резултатите не идват.“

В идващия кръг тя ще се изправи против Белинда Бенчич, която също няма изгубен сет и отстъпи в единствено 17 гейма от началото на шампионата – по-добро показване даже и от Осака. Единствената победа на японката в съперничеството идва през 2013 на равнище ITF. В WTA Тура швейцарката има три триумфа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР