Miami Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Стефанос Циципас 7-5 6-3Плашещо е,

...
Miami Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Стефанос Циципас 7-5 6-3Плашещо е,
Коментари Харесай

Алкарас победи Циципас в един от мачовете на сезона


Miami Open, четвъртфинал
Карлос Алкарас – Стефанос Циципас 7-5 6-3


Плашещо е, че Карлос Алкарас е на 18 години, а играе по този метод. В Маями младежът завоюва и реванша със Стефанос Циципас със 7-5 6-3 и е на една победа от втори следващ Мастърс полуфинал.

Мачът може и да бе решен в два сета, само че бе от извънредно високо качество и оправда всички упования.

„Беше доста, доста мъчно, той играеше необикновено,“ сподели спечелилият след срещата. „Всичко, което мога да кажа е, че се борих до последната точка на първия сет, с цел да реализира поврат.“

И това фактически бе нужно, тъй като Стефанос водеше с 5-2 , само че загуби седем следващи гейма след удивителен тенис от страна на Алкарас. Интензивните разигравания от главната линия бяха разкрасени от лобове и къси топки.

Мачът роди и някои от най-красивите точки за 2022 , в това число една, в която „хот-дог“ лоб на испанеца бе последван от „хот-дог“ от страна и на съперника му, преди да забележим уинър от воле за Карлос.

Битката продължи и във втория сет, само че Циципас не съумя да се възползва от точките си за пробив.

В идващия кръг Алкарас ще се изправи против Миомир Кецманович, който преодоля Тейлър Фриц с 3-6 6-1 6-4 – сърбинът също е във фантастична форма и ще изиграе своя четвърти следващ четвъртфинал в Тура.

Другият четвъртфинал, формиран довечера, опълчва Даниил Медведев и Хуберт Хуркач – при победа руснакът ще стане още веднъж №1 в света.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР