Мей Мъск – диетолог, писател, модел и майка на един

...
Мей Мъск – диетолог, писател, модел и майка на един
Коментари Харесай

Мей Мъск на 75: Жената, която винаги има план

Мей Мъск – диетолог, публицист, модел и майка на един от най-успешните модерни преприемачи, основният изпълнителен шеф на Tesla, SpaceX и Twitter Илон Макс, навършва 75 години на 19 април.

Само преди броени дни, забележителната дама беше удостоена с почетна докторска степен от Университета в Блумфонтейн, Южна Африка. Титлата се присъжда за приноса й в диетологията.

" Вече съм доктор Мъск ", съобщи тя с усмивка преди да отлети за Ню Йорк.

" Това беше най-вълнуващата гала. Просълзих се. ", добави Мей Мъск, представена от Times.

75-годишната Мей Мъск е образец за подражателство на милиони хора по целия свят и не се поддава на никакви възрастови стандарти и ограничавания.

" Нямам проблем с остаряването. Майка ми работеше до 96-годишна възраст и никой не ѝ сподели, че е прекомерно остаряла ", споделя Мъск. Тя е деен консуматор в обществените мрежи, в това число компанията на сина й Twitter, както и Instagram и Фейсбук.

" Току-що прекарах две седмици в Китай, показах книгата си в седем града и продадох половин милион копия. Седмицата преди този момент бях в Милано, Париж и Дубай ", добавя енергичната Мей и изяснява, че желанието й е да разпространява диетологията като специалност, защото в сферата има прекалено много фешън диети и шарлатани.

Times прави къса последователност на най-важните житейски събития, построили мощната персона на Мей Мъск.

Семейството й е от Канада, само че през детството родителите й се местят в Южна Африка и обикалят света с едномоторен аероплан. Като деца Мей, нейната близначка и другите им братя и сестри спят навън в централната част на Калахари, покрай естественото местообитание на диви животни като лъвове и хиени.

" Баща ми искаше да се научим да живеем в условия на сурова реалност.  Неговият лозунг беше: " Живей рисково, само че деликатно ", споделя самата Мей.

Устойчивостта, на която се е научила на млади години, ѝ оказва помощ при развъждането на три деца като самотна майка.

" През множеството време работех, а децата на процедура се грижеха сами за себе си. Бяха положителни и послушни. Ходеха пешком на учебно заведение и се возеха с рейс. Никога не съм им проверявала домашните им ", споделя тя.

" Повечето време спяхме на пода или на дивана, според от това къде живеем ", споделя Мъск, която не обича да разяснява известните си деца, изключително бизнесмена Илон.

" Те работят прекалено много, по тази причина постоянно се забавляваме, когато сме дружно. Смеем се доста. Имаме южноафриканско възприятие за комизъм, което американците не схващат, защото считат, че нямаш самочувствие, в случай че се самоиронизираш. ", добавя тя.

Съвсем млада, Мей се разделя с бащата на децата си, напускайки сложен брак с домашно принуждение.

" По това време бях затънала в токсична среда към мен, не знаех какво тъкмо би трябвало да подхваща. Но взех решение, че би трябвало да си основа проект, което върша през и до момента, през целия си живот. ", споделя Мъск, която няколко пъти се реалокира да живее в разнообразни градове и стартира от нула.

Въпреки всички компликации, не прави оценка историята на живота си като почтена за книга.

" Не желаех да пиша книга. После децата ми споделиха, че би трябвало да приказвам за битките си и да стимулирам хора, които са в сходно на моето състояние ".

Първоначално отхвърля да включи най-тъжните моменти в книгата си, само че литературният сътрудник я убеждава, че имат място там и би трябвало да ги показа с читателите.

Самата Мъск се надява, че книгата ще стимулира хората да се стремят към благополучие.

" Ако сте щастливи, продължавайте с това, което вършиме. Ако от време на време сте нещастни, направете лист с всичко, което желаете да измененията и сменете гледната си точка към обстановката ", поучава тя.

Преди Мей Мъск да завърши нещастния си брак, качва 30 кг и става първия plus-size модел в Южна Африка.

" Тъпчех се с пържено пиле, кофи сладолед и голямо количество шоколад ".

Нормализира тежестта си за 8 месеца, откакто доктор я предизвестява, че холестеролът ѝ е висок, а коленете и гърбът я болят поради непотребните килограми.

Днес, когато става въпрос за хранене, Мей споделя, че се води от научните доказателства и здравия разсъдък.

" Аз съм флекситарианец (предимно вегетарианец със относително рядка консумация на месни ястия), само че последвам средиземноморската диета, за която е потвърдено, че има принос в битката с хроничните болести. Смятам, че би трябвало да се любуваме повече на храната и да не се разчита на хранителни добавки.

Не разбирам за какво хората се ужасяват от хляба и плодовете ", споделя Мъск, която се радва на елегантна фигура в продължение на 41 години и макар възрастта си, към момента е модел за корици на списания.

По време на пандемията се разболява от COVID-19 и отслабва още повече поради загуба на вкус. Първата ѝ фотосесия след възобновяване ѝ е в Рим, когато светът на модата още веднъж се отваря след дългия интервал на локдаун.

Ограниченията, свързани с пандемията, пречат на Мей Мъск да промотира книгата си, оповестена през 2019 година, само че в този момент тя е във вихрен график, ограничавайки фамилните задължения.

" В началото ходех на всички изстрелвания на ракети, пускания на нови модели Tesla... ", само че в този момент пътувам доста, признава майката на Илон Мъск.

За 12-те си внуци споделя: " Обичам ги доста, само че не съм практична баба. Не ги разглезвам с дарове. Предпочитам с обятия. "

На въпрос би ли отишла на Марс, Мей Мъск дава отговор: " Ако внуците ми отидат, ще отида и аз. "

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР