Метода "Фамилни групови конференции" за подкрепа на деца и семейства

...
Метода "Фамилни групови конференции" за подкрепа на деца и семейства
Коментари Харесай

Метода "Фамилни групови конференции" за подкрепа на деца и семейства обсъждат в София

Метода "Фамилни групови конференции" за поддръжка на деца и фамилии разискват в София
Методът „ Фамилни групови конференции “ навлиза все по-широко в България и способства за възстановяване на грижата за децата посредством включване на фамилията при решаването на зародили компликации и проблеми.

Това съобщи ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова при откриването на среща-обучение по план „ Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа “, проведена от Фондация „ Лале “, оповестиха от ДАЗД.

В тридневния конгрес в София вземат участие институции и организации, ангажирани със спазването на правата на децата и обезпечаване на поддръжка на фамилиите, от България, Англия, Шотландия, Германия, Франция и Холандия.

Представените практики потвърждават функционалността и успеваемостта на метода на работа посредством Фамилни групови конференции и затвърждават убеждението, че са решение освен в спешни, само че и в редица елементарни обстановки. Председателят на ДАЗД предложи част от положителния опит на участниците да бъде прибавен в поддръжката на децата, напускащи профилирани институции и обществени услути за деца. „ Няма по-вълнуващо прекарване от това да станеш част от смяната даже единствено за едно дете, за едно семейство. Да видиш откровената признателна усмивка, провокирана от поддръжка в сложен миг, е най-голямата премия за нас, които работим с тази толкоз деликатна материя – детската душа “, акцентира доктор Лилова.

Целта на сътрудниците в плана „ Обмяна на практики за Фамилни групови конференции в Европа “ е да разширят приложението на метода в своите страни и в прилаганите обществени политики, да обучат експерти в областта на обществената активност и да развият умения за поощряване присъединяване на фамилиите в поддръжката и решенията, които ги засягат. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР