Метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението за наближаваща

...
Метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението за наближаваща
Коментари Харесай

Внимание: Синоптиците предупреждават за голяма опасност, задава се нещо чудовищно

Метеорологичните служби от Ирландия до Германия предизвестяват популацията за наближаваща стихия откъм Атлантическия океан, оповестиха международните организации.

Очаква се стихията, наречена Сиара, да удари още през днешния ден западните елементи на Британските острови и на следващия ден да си проправи път към Северна Европа. Британската метеорологична работа предизвести за бурни ветрове в северозапада на кралството и възможни спирания на електричеството и усложнения в трафика.

Заради прогнозите беше анулирана откриващата гала в ирландския град Голуей, който тази година е една от двете европейски столици на културата.

Белгийските синоптици са оповестили за на следващия ден доста мощни ветрове и риск от съществени вреди из страната. Сиара евентуално ще удари Белгия на следващия ден към 10 ч. и ще бушува из страната минимум 24 часа.

В Германия чакат бурята да обхване северните и централните региони на следващия ден, а в понеделник рано сутринта да стигне до южните провинции на страната. Операторите на транспортни връзки от Нидерландия до Германия предизвестяват пасажерите за вероятни закъснения.

Администрациите на летищата в Берлин и Франкфурт обявиха, че деликатно наблюдават развиването на ситуацията.

По-рано през днешния ден Луфтханза предизвести за анулация и забавяне на полети поради бурята. В известието на самолетната компания стихията беше наречена Сабине, напомня Ройтерс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР