Метеорити са всички обекти от космоса, които са паднали на

...
Метеорити са всички обекти от космоса, които са паднали на
Коментари Харесай

Истинска история: Как ловците на метеорити стават милионери

Метеорити са всички обекти от космоса, които са паднали на Земята. Може би си мислите, че това се случва доста рядко, само че не, учените считат, че до 6 тона астероиди падат на повърхността на нашата планета всеки ден и това не е печатна неточност. В взаимозависимост от размера, външния тип, възрастта и състава, тези камъни могат да костват доста пари.

Най-скъпият астероид в света се назовава Фуканг - открит е през 2000 година в Китай. Въз основа на обстоятелството, че тежи повече от 400 кг и е формиран от частици от минерала оливин, цената му се прави оценка на 2 милиона $, написа Hi-News.ru.

Оказва, че търсенето на астероиди е доста печеливш бизнес. Така че не е изненадващо, че десетки хора на Земята посвещават целия си живот на тази идея. И да, те вършат милиони долари за персоналните си портфейли.
 Снимка 599262
Източник:

Ловецът на астероиди

Най-известният ловджия на астероиди е Майк Фармър. Той е роден в Тусон, Аризона, и се интересува от галактическите камъни от 1995 година насам. В изявление за National Geographic той разкрива, че всичко е почнало с нещо, което е купил на галерия на локална галерия. Той бил толкоз заинтригуван от тази тематика, че по-късно почнал да пътува до разнообразни страни, надявайки се да откри най-редките екземпляри, струващи доста пари.

Общо той е посетил към 70 страни, като множеството пъти е летял до Африка. Факт е, че най-лесно е да се намерят астероиди в Сахара и други пустини. Там няма дървета или здания и постоянно тъмните камъни се открояват на фона на светлия пясък. Обикновено той отива в дадена страна след известия за рухване на астероид - пресмята приблизителното място на рухването и търси в тази област. През това време метеоритите нямат време да се скрият под пластове пясък.

Търсене на съкровища в действителния свят

Според ловеца на астероиди това е доста рискова активност. Факт е, че по време на търсенето той постоянно не се намира на най-приятелските места. Например, през 2011 година отива на Арабския полуостров, на територията на страната Оман. Там той е хванат и хвърлен в пандиза за " противозаконни минни действия ". През месеца, който прекарал в пандиза, измършавял доста, само че по-късно съумял да потвърди, че търсенето на астероиди не е същото като минното дело. След като потвърдил невинността си, той бил освободен.

Също по този начин през 2011 година посещава Кения няколко пъти. При третото пътешестване той бил похитен - мъжът стоял с торба над главата, до гърлото му било притиснато мачете, а револвер опрял в главата му. След побоя нарушителите решили да не ги убиват, а просто да вземат всичките им полезности и да си тръгнат. А Майк Фармър, несъмнено, е имал доста полезности.
 Снимка 401577
Източник:

Колко астероиди има на Земята

Ловецът на астероиди има вяра, че сега на Земята има милиони разнообразни астероиди. Сред тях има някои, които костват милиони долари. Но хората са съумели да намерят единствено няколкостотин хиляди проби. Това е по този начин, тъй като галактическите скали рядко падат навън. Повечето от метеоритите лежат надълбоко в джунглата, а някои падат в океаните. Хората надали в миналото ще съумеят да ги намерят.

Освен Майк Фармър, по света има и други хора, които се занимават с търсене на астероиди. По думите му в тази сфера има единствено към 20 експерти. Но има и такива, които се захващат за работа единствено в случай че има вести за рухването на астероид на концертно място - има стотици такива хора.
 Снимка 461447
Източник:

Колко можете да спечелите от астероиди

Майк Фармър печели милиони долари от продажбата на редки астероиди. Веднъж, до момента в който бил в Близкия изток, той разкрил астероид от Луната - безусловно част от спътника на Земята, който се откъснал и паднал на нашата планета. Няколко седмици след откритието той го продава за 100 000 $. Важното е, че този образец е дребен, с размерите на орех.

Мъжът счита, че най-хубавата му находка е астероид с тегло 53 кг, който е разкрил в Канада. Това е бил паласит - галактическа канара, която има желязно-никелова основа, осеяна с минерала оливин. В началото на публикацията споменахме скъпия астероид Фуканг, който има същия състав. Екземплярът, открит от Майк Фармър, е на 4,5 милиарда години. Метеоритъът е продаден на канадското държавно управление за един милион $. Сега тя е изложена в Кралския музей на Онтарио в Торонто и се смята за национално богатство.

Майк Фармър няма личен магазин за астероиди. Продава ги на изложения, или на колекционери и музейни обекти. Клиентите се свързват с него по телефона - през днешния ден той е доста известна персона. Понякога са нужни единствено няколко позвънявания, с цел да се продаде необичаен астероид, тъй като този пазар е доста стеснен и има хора, подготвени незабавно да купят необичаен образец.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР