Метанът най-вероятно е изтекъл от находища на природен газ под

...
Метанът най-вероятно е изтекъл от находища на природен газ под
Коментари Харесай

Потвърдено! Светът Се Преобърна! Мистерията На Бермудския Триъгълник Е Вече Разгадана!

Метанът най-вероятно е изминал от залежи на природен газ под повърхността и е основал кухини, които най-сетне са избухнали, споделят учените. „ Съществуват голям брой великански кратери на морското дъно в региона в Западно Баренцово море … и евентуално те са повода за големите гърмежи на газ, “ споделят откриватели от Арктическия университет в Норвегия пред вестник Sunday Times. „ Зоната на кратера евентуално съставлява една от най-горещи точки за всички движещи в по-плитки води морски съдове “, споделят откривателите.

Експлозиите породени от кратерите биха могли да съставляват необикновен риск за корабите, които пътуват по Баренцово море, споделят учените.С тях би могло също да се изясни и странната загубата на кораби и самолети в противоречивия регион, посочен като Бермудския триъгълник, съгласно специалистите.

Районът се простира от английската отвъдморска територия в Северния Атлантически океан до крайбрежията на Флорида, за Пуерто Рико.

Руски академик Игор Йелтсов,заместник шеф на института „ Трофимук ” още предходната година сподели следното пред медиите: „ Има догадка, че Бермудския триъгълник е разследване от газови хидратни реакции. „ Те стартират да се разлагат леда интензивно с метан и той се трансформира в газ. Ефектът е като при появяването на една лавина или като нуклеарна реакция, където се получават големи количества газ.

Това покачва температурата на водата в океана вода и корабите потъват във води, смесени с голяма количество газ. “, споделя тогава руснакът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР