Метаболизмът е сложен процес, който започва с нашето раждане и

...
Метаболизмът е сложен процес, който започва с нашето раждане и
Коментари Харесай

Хранене при нарушен метаболизъм

Метаболизмът е комплициран развой, който стартира с нашето раждане и приключва когато умрем. В него се включва комплицирана мрежа от хормони и ензими, които освен дават отговор за конвертиране на храната в гориво, само че и директно засягат вярното и дейно изгаряне на това гориво. За това доста постоянно хората с нарушен метаболизъм са склонни да качват повечко килограми, които мъчно по-късно съумяват да смъкват.

Вашият метаболизъм се въздейства от вашата възраст, метод на живот, здравословно положение и не на последно място от вашата диета и режим на хранене.

Вода. Ново изследване демонстрира, че пиенето на вода в действителност форсира загубата на тегло и е превъзходен метод за увеличение на метаболизмът. Изследователи в Германия са разкрили, че субектите на проучването усили техните метаболитни коефициенти (скоростта, с която се изгарят калории) с 30 %, откакто са изпили 3.5 литра вода.

Водата е също по този начин натурален метод за угнетяване на апетита и оказва помощ на организма да се освободи от непотребния натрий и отрови. Така че, пийте! Уверете се, че стартират деня си с огромна, огромна чаша вода и не спирайте да я пиете през целия ден.

Зелен чай. Проучванията демонстрират, че зеленият чай подтиква обмяната на веществата и може да ви помогне в загубата на тегло. Той има антиканцерогенни и антиоксидантни свойства, както му оказват помощ да работи благотворно на нарушеният метаболизъм.

Плодове. Грейпфрутът е един от цитрусовите плодове, който съдържа най-вече витамин С. Благодарение на химичните му свойства, той понижава равнищата на инсулин, като предизвиква загубата на тегло и ускорява обмяната на веществата. Ябълките и крушите, също са измежду плодовете подобаващи за изразходване при нарушен метаболизъм.

 Закуска в леглото

Яжте повече протеини. Вашето тяло се нуждае от протеини за поддържане на чиста мускулна маса. Специалистите считат, че те са в тясна връзка с метаболизма в човешкото тяло и предлагат от 0.8 до 1 грам на кг телесно тегло.

Консумирайте колкото се може повече натурални артикули. Пестицидите, изкуствените подсладители, химикалите и изкуствените добавки пречат на обмяната на веществата и на процеса на изгаряне на сила.

Не пропускайте закуската. В друго немско изследване откривателите разкрили, че закуската възбужда метаболизма. Това е по този начин, тъй като в случай че тялото получи сигнал заран, че няма какво да преработва, то остава по-пасивно и през останалата част от деня. За това закусвайте.

Яжте богати на желязо храни. Желязото е от значително значение за доставянето на О2 в мускулите и изгарянето на мазнините. Мидите, постното месо, боба, обогатените зърнени храни и спанакът са отлични източници на желязо.

Люти чушки. Яденето на люти чушки може да се форсира и да подтиква обмяната на веществата. Ето за какво капсаицин (химично вещество, намерено в лютите червени чушки) подтиква тялото да освободи повече хормони на напрежението, като форсира метаболизма ви и ви кара да изгаряте повече калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР