Meta започна да внедрява поддръжка на криптиране от край до

...
Meta започна да внедрява поддръжка на криптиране от край до
Коментари Харесай

Messenger вече предлага криптиране от край до край – какво значи това

Meta стартира да внедрява поддръжка на криптиране от край до край (E2E) по дифолт във Фейсбук Messenger, оповестяват източници в мрежата. Главният изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг съобщи, че криптирането от край до край ще поддържа частни чатове и позвънявания по дифолт, до момента в който криптирането за групови чатове ще остане незадължителна функционалност.

„ Отне ни години, с цел да се оправим с това, тъй като отделихме време в напъните си да го създадем вярно. Нашите инженери, криптографи, дизайнери, специалисти по политиките и продуктови мениджъри работиха неуморно, с цел да разработят функционалностите на Messenger от нулата. “

съобщи ръководителят на Messenger Лоредана Крисан в обява в блога на компанията

Стартирането на криптиране от край до край по дифолт значи, че Meta към този момент няма да има достъп до данните на потребителите. Компанията вкара функционалността в Messenger в лимитирано тестване през 2016 година в режим „ секрети диалози “. През 2021 година Messenger вкара криптиране за гласови и видеоразговори, а през януари беше въведена опция за криптиране от край до край за групови чатове и диалози. През август 2022 година Meta стартира да тества криптиране от край до край за самостоятелни чатове, а през август тази година компанията разгласи проектите си да вкара криптиране от край до край по дифолт до края на годината.

Инженерният блог на Meta оповестява, че внедряването на криптиране от край до край, което употребява протокола Signal е лишило толкоз доста време, тъй като някои съставни елементи, като библиотеката за стикери и съхранението на чатове е трябвало да бъдат построени отначало от нулата.

Meta разгласи и стартирането на нови функционалности в Messenger, в това число опцията за редактиране на известията в границите на 15 минути след изпращането им, възпроизвеждане на тон с 1,5х или 2х скорост, нови оформления на фотоси и видеоклипове и нов интерфейс за изчезващи известия. Компанията също по този начин разгласи, че работи по функционалност за изпращане на HD фотоси и видеоклипове в Messenger.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР