Meta въвежда нова функция в социалната мрежа Facebook, наречена История

...
Meta въвежда нова функция в социалната мрежа Facebook, наречена История
Коментари Харесай

Facebook ще ви позволи да видите историята на връзките си, но не всички. Кой може да активира новата функция и как?

Meta вкарва нова функционалност в обществената мрежа Фейсбук, наречена „ История на връзките “. Не всеки обаче ще може да я употребява.

Но какво е известно за новата функционалност, както и кой и по какъв начин може да я включи или изключи? При подготовката на материала са употребявани източници, като Gizmodo и Фейсбук.

Какво е история на връзките

Историята на връзките е вместилище на всички линкове (хипервръзки), които консуматор на Фейсбук е последвал през последните 30 дни.

За някои консуматори тя ще бъде задействана по дифолт (автоматично), само че в случай че желаете, можете сами да деактивирате тази функционалност.

Компанията отбелязва, че историята на връзките ще се трансформира в комфортен инструмент за потребителите, който поддържа „ интензивността в браузъра на едно място “.

„ С новата конфигурация в никакъв случай повече няма да загубите връзка “ — акцентира Фейсбук.

Съобщението на Фейсбук за новата функционалност (екранна фотография: gizmodo.com)

Ако консуматор деактивира тази конфигурация, Фейсбук ще би трябвало да изтрие историята на връзките в границите на 90 дни.

Кой може да употребява новата функционалност?

Според информация на формалния уеб страница, новата функционалност ще бъде въведена в международен мащаб след време. В момента обаче е налична единствено в избрани райони.

Можете да я употребявате в мобилното приложение на Фейсбук за Android или iOS.

‘Можете да включите или изключите историята на връзките когато и да е. Когато е включена, всички връзки, върху които щракнете във Фейсбук и посетите в мобилния си браузър, ще се съхраняват тук за 30 дни‘ — обясниха от компанията.

Уточнява се, че връзките от чатовете на Messenger към този момент няма да се резервират в историята.

Също по този начин се отбелязва, че когато хронологията на линковете е задействана, компанията може да употребява получената информация за „ възстановяване на таргетираната реклама “.

Къде и по какъв начин да активирате историята на връзките

За да задейства или деактивира историята на връзките, потребителят би трябвало да:

отвори мобилното приложение на Facebook да щракне върху трите точки („ Още дейности “) в долния десен ъгъл да избере ‘Премини към настройки’ да задейства или деактивира функционалността “Разреши история на връзките “.

“Ако изключите функционалността, ние неотложно ще почистим вашата история и повече няма да можете да виждате никакви линкове, които сте посетили. Освен това няма да съхраняваме и вашата история на връзките или да я използваме за възстановяване на рекламите в метатехнологията “ — означиха от обществената мрежа.

Настройване на новата функционалност (екранна фотография: facebook.com/help)

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР