Meta Platforms Inc. планира да позволи на европейските потребители на

...
Meta Platforms Inc. планира да позволи на европейските потребители на
Коментари Харесай

Потребители на Facebook и Instagram в Европа ще могат да се откажат от някои тартегирани реклами

Meta Platforms Inc. възнамерява да разреши на европейските консуматори на Фейсбук и Instagram да се откажат от някои мощно персонализирани реклами като част от проектите за ограничение на въздействието на Закона на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни, написа The Wall Street Journal, базирайки се на осведомени с мисленето в концерна източници.

Съгласно проекта от сряда Meta ще разреши на потребителите в Европейски Съюз да изберат версия на услугите, която ще ги насочва единствено към реклами, основани на необятни категории, като да вземем за пример възрастовия им диапазон и общото местонахождение - без да употребява, както прави в този момент, данни като това какви видеоклипове гледат или върху какво наличие кликат в приложенията на Meta, споделят източниците.

Потребителите, които желаят да се откажат, ще би трябвало да изпратят онлайн формуляр, в който да изразят противоречие с потреблението на тяхната активност в приложенията за реклами, а компанията ще оцени възраженията на потребителите, преди да приложи смяната. Това може да ограничи резултата от смяната върху рекламния бизнес на Meta и да не удовлетвори най-малко някои регулатори и деятели за отбрана на персоналните данни.

Промяната ще бъде най-новото разминаване в потребителските благоприятни условия за някои услуги от двете страни на Атлантическия океан, като да вземем за пример това, че в Европа потребителите се сблъскват с полетата за единодушие за бисквитки, които постоянно потребителите в Съединени американски щати не виждат.

В началото на януари регулаторът заяви, че глобява Фейсбук и Instagram с общо 390 млн. евро частично за това, че са претендирали от потребителите да се съгласят с контракт, който включва така наречен поведенчески реклами, които са таргетирани въз основа на цифровата интензивност на потребителя. Ирландският регулаторен орган даде на Фейсбук и Instagram три месеца, с цел да спрат да разчитат на договорите си с потребителите - отпратка към изискванията за прилагане на приложенията - с цел да оправдаят такива реклами.

Meta декларира, че продължава да апелира тези решения и санкции, само че в това време е длъжна да ги съблюдава. „ Смятаме, че предходният ни метод е бил в сходство с условията ", съобщи компанията. „ Важно е да се означи, че тази правна смяна не попречва персонализираните реклами в нашата платформа ", сподели тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР