Meta ограничава вида съдържание, което тийнейджърите във Facebook и Instagram

...
Meta ограничава вида съдържание, което тийнейджърите във Facebook и Instagram
Коментари Харесай

Meta затяга още контрола върху тийнейджърите

Meta лимитира типа наличие, което младежите във Фейсбук и Instagram могат да виждат, откакто е изправена пред от ден на ден изказвания, че продуктите ѝ провокират пристрастяване и вредят на психическото положение на младите консуматори.   В обява в блога си от компанията на Марк Зукърбърг декларират, че новите отбрани са предопределени " да дават на младежите по-подходящи за възрастта им прекарвания в нашите приложения ".   Актуализациите ще ползват по дифолт най-рестриктивните настройки за младежите и ще попречат на тези консуматори да търсят по избрани тематики. Освен това, ще ги подканят да актуализират настройките си за дискретност в Instagram, допълват от компанията.   Meta очаква да приключи актуализацията през идващите седмици, като по този метод ще попречи на младежите под 18 години да виждат " наличие, в което се разисква битката със самонараняването и питателните разстройства или което включва голи изображения и видеа ", в това число наличие, споделено от лице, което те следват.
Промяната идва, откакто през октомври двупартийна група от 42-ма основни прокурори разгласи, че ще съди Meta, потвърждавайки, че продуктите на компанията вредят на младежите и способстват за проблеми с психологичното здраве, в това число дисморфия на тялото и хранителни разстройства, напомня CNBC.   " Децата и младежите страдат от рекордни равнища на неприятно психологично здраве и за това са отговорни компании за обществени медии като Meta ", съобщи основният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс. " Meta печели от болката на децата, като съзнателно проектира платформите си с манипулативни функционалности, които вършат децата подвластни от платформите им, като в същото време намаляват самочувствието им. ", добави тя.

Подобни недоволства преследват компанията от 2021 година насам, преди тя да промени името си от Фейсбук на Meta.

През септември същата година взривоопасен отчет на Wall Street Journal, учреден на документи, споделени от информатора Франсис Хоугън, сподели, че Фейсбук неведнъж е установявала, че нейната обществена медийна платформа Instagram е нездравословна за доста младежи.

По-късно Хоугън свидетелства пред сенатска комисия, че Фейсбук непрекъснато слага личните си облаги над здравето и сигурността на потребителите, значително заради логаритми, които насочват потребителите към изявления с висока степен на ангажираност.

В резултат, Фейсбук спря работата си по услугата Instagram за деца, която се разработваше за деца на възраст от 10 до 12 години. Оттогава компанията не е предоставила настояща информация за проектите си.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР