Meta обяви, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще

...
Meta обяви, че потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще
Коментари Харесай

Потребителите на Facebook Messenger и Instagram ще могат да провеждат видео чат под формата на аватари

Meta разгласи, че потребителите на Фейсбук Messenger и Instagram ще могат да заменят изображението си с аватар, обвързван с техния профил, когато употребяват видеоразговори. Новата функционалност явно бележи идната стъпка в разгръщането на екосистемата на компанията Мета-вселена.

Ако се съди по демонстрационното видео, оповестено от вицепрезидента на Meta Вишал Шах, който дава отговор за плана за метавселена, системата работи по сходен метод на функционалността Memoji при позвъняване посредством Apple FaceTime. Аватарите на Meta възпроизвеждат изражението на лицето и артикулацията на потребителя, което улеснява виртуалното другарство на другия човек с тримерен модел. Функцията Meta работи с възприятие за комизъм - аватарът на обещано лице може да бъде сменен с изображение на котка, куче, бухал, лама или друго тотемно животно.
-->
Друго изобретение са анимираните стикери, основани на аватари - те могат да се употребяват в разделите Stories и Reels във Фейсбук и Instagram, в мненията във Фейсбук, както и в персоналните чатове във Фейсбук Messenger и Instagram. Meta също по този начин съобщи, че аватарите в фамилията ѝ от приложения и виртуална действителност ще бъдат унифицирани до обединен стандарт - те ще станат по-реалистични и потребителите ще могат да демонстрират виртуални детайли от дрешника си. Трябва да се допусна, че компанията желае да подтиква продажбите на виртуални тоалети.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР