Meta има срок до 22 декември да предостави на технологичните

...
Meta има срок до 22 декември да предостави на технологичните
Коментари Харесай

ЕС даде срок на Meta до 22 декември за мерките срещу насилието над деца

Meta има период до 22 декември да даде на софтуерните регулатори в Европейски Съюз повече детайлности за ограниченията против наличието със полово принуждение над деца в Instagram.

В противоположен случай, компанията на Марк Зукърбърг рискува да се трансформира в обект на публично следствие според новите правила на Европейски Съюз за онлайн наличието, заяви Reuters.

През октомври Европейската комисия изпрати първото си питане за информация по отношение на ограниченията, подхванати за противопоставяне на разпространяването на терористично наличие и наличие с принуждение, а предишния месец – второ искане за ограниченията за отбрана на малолетните консуматори.

" Иска се също по този начин информация за системата за препоръчване на Instagram и усилването на евентуално нездравословно наличие ", се споделя в изказване на Европейската комисия по отношение на последното ѝ питане.

Искането е в границите на Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз (DSA) - новите софтуерни правила, изискващи от огромните компании да поставят повече старания в контрола на противозаконното и нездравословно наличие в своите платформи.

Неизпълнението на сходни претенции може да докара до публична инспекция и даже до санкции.

TikTok на китайския конгломерат ByteDance и X (Twitter) на Елон Мъск също са получили сходни претенции за информация, добавя Reuters.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР