Местното звено на Foxconn ще сглобява най-добрите модели телефони на

...
Местното звено на Foxconn ще сглобява най-добрите модели телефони на
Коментари Харесай

Foxconn ще произвежда най-скъпите модели телефони на Apple в Индия

Местното звено на Foxconn ще сглобява най-хубавите модели телефони на Apple в Индия през от 2019 година съгласно вестник Hindu и Reuters.

Важно е да се означи, че Foxconn ще сглобява най-скъпите модели, като да вземем за пример устройствата в семейство iPhone X, споделя източник, осведомен с въпроса, като евентуално бизнеса на Apple в Индия ще се изкачи на ново равнище.

Работата ще прави в завода на Foxconn в град Шриперамбудур в южната част на Тамил Наду, прибавя той.

Foxconn, която към този момент създава телефони за Xiaomi, ще влага 25 милиарда индийски рупии (356 милиона долара) за разширение на завода, в това число вложения в производството на iPhone, декларира министърът на промишлеността на Тамил Наду, M C Сампах.

Инвестицията може да сътвори 25 000 работни места, прибавя той.

Досега основаната в Калифорния компания Apple е произвеждала единствено по-евтините модели SE и 6S в Индия посредством локалното звено на Wistron в софтуерния център на Бенгалуру.

Продажбите на Apple в Индия също са фокусирани върху по-ниският ценови сегмент телефони - повече от половината от размера на продажбите са модели, по-стари от iPhone 8, пуснати предходната година, съгласно софтуерната компания за изследвания Counterpoint.

Apple започва скъпия iPhone X предходната година, само че понижи производството на този телефон, съгласно анализаторите, защото стартира да продава по-новите версии, iPhone XS и XR, световно тази година.

Все отново компанията може да накара Foxconn да създава по-старата версия на iPhone X в Индия, където продава по-евтини модели, с цел да получи по-голям дял от най-бързо развиващия се пазар на мобилни телефони в света.

Пълните детайлности за договорката на Apple с Foxconn към момента не са ясни и могат да се трансформират.

Не е известно дали някой от сглобяването на iPhone се реалокира от съществуващите заводи на Foxconn в Китай и другаде. Също по този начин не е ясно дали производството ще бъде лимитирано до сглобяване или ще включва произвеждане на някои съставни елементи в Индия.

Говорителката на Apple Труди Мюлер отхвърли да разяснява този въпрос.

Foxconn съобщи, че не разяснява въпроси, свързани с сегашни или евентуални клиенти или с някой от техните артикули. Не отговори незабавно и на искане за удостоверение, че влага 356 милиона $ в Тамил Наду.

Apple шокира вложителите предишния месец с по-ниска от предстоящата прогноза за продажбите за Коледното тримесечие, която раздруса доставчиците на части по целия свят.

Foxconn към този момент изрази угриженост по отношение на търсенето на водещите устройства на Apple. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР