местното ВиК не си е свършило работата. ВиК не могат

...
местното ВиК не си е свършило работата. ВиК не могат
Коментари Харесай

Емил Караниколов: В Перник е пълен хаос, трябва смяна на цялата ВиК мрежа

местното ВиК не си е свършило работата. ВиК не могат да показват даже скица на инфраструктурата. В момента вършим безумни неща, с цел да се позволи казусът в Перник. Правим големи дупки, отвред тече. От през днешния ден започваме напълно радикални дейности.
Това разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов.

" Това е инфраструктура, която не е ремонтирана от самото създаване. Отваряме дупки, шахти, става известно, че ВиК нямат материали за ремонт. Идват хора, специалисти, само че ситуацията е извънредно тежко ", съобщи той пред Нова телевизия.

Емил Караниколов заяви, че решението е напълно замяна на тръбите. Сега се губят 90 л/сек. вода. Предстои да се видят анализите на специалистите. Трябва да се съгласува всичко и с Басейнова дирекция. По думите на министъра казусът с водата в Перник не е единствено канализацията, а цялата система и идва поще от водопотока от бент Студена.

" Пречиствателната станция не е довършена или най-малко не е проектирана както би трябвало. И се губят доста количества вода ", изясни още Караниколов.

На въпрос за кражба на питейна вода, той сподели, че няма доказателства за това. Стана ясно, че сходна кражба може да бъде мъчно доказуемо. И разкри, че перничани доста приказват за това, че предприятието " Стомана " употребява вода нерегламентирано, само че никой не споделя непосредствено това. Емил Караниколов дефинира това като " митове ".

Министърът разгласи, че следва да бъде направена инспекция на " един кран в нищото " до който всеки има достъп и от който действително може да бъде спирана водата на целия град. По думите му никой досега не може да откри кой е инсталирал крана и кой действително е имал достъп до него, нито по кое време и по какъв начин е бил употребен.

Министърът на стопанската система призна, че всички ръководещи са предизвикали на перничани голямо стеснение. Той изрече скептицизъм, че всичко може да се реши бързо. Подчерта, че е значимо всичко да се стартира изначало, в сравнение с да се пусне водата на Перник и отначало да се стопира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР