Местните власти в Хавай планират да отворят офис, който ще

...
Местните власти в Хавай планират да отворят офис, който ще
Коментари Харесай

Властите на Хавай се стремят да помогнат на Лахайна да се възстанови, след като горски пожари опустошиха историческия град

Местните управляващи в Хавай възнамеряват да отворят офис, който ще форсира прословуто бавното култивиране на разрешителни за градеж в окръг Мауи, с цел да помогне на град Лахайна да се възвърне от миналогодишния гибелен горски пожар.

Киану Лау Хи, заместник-управляващ шеф на окръга, сподели на среща на общността в Лахайна, че областен център за ускорено издаване на разрешителни ще бъде открит през април. Тя сподели, че окръгът е избрал снабдител, който да му помогне при прегледа на заявките.

„ Ако някой от вас е имал удоволствието да подаде позволение в окръга – ние не сме толкоз бързи “, сподели тя на срещата, която се организира в сряда и се предаваше онлайн.

По-специално окръг Мауи е добре прочут с дългите времена за обработка на разрешителни. Изследователи от Хавайския университет откриха, че през последните пет години междинното време за изчакване в щата за позволение за градеж за създаване на многофамилен план е било 400 дни.

Горският пожар на 8 август унищожи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР