Местните власти на една от най-популярните туристически дестинации в Италия

...
Местните власти на една от най-популярните туристически дестинации в Италия
Коментари Харесай

В опит да овладее жилищната криза: Флоренция ограничава Airbnb

Местните управляващи на една от най-популярните туристически дестинации в Италия – Флоренция – пробват да създадат жилищата в града по-достъпни за локалните поданици. Новата мярка включва възбрана за нови разгласи за парцели, които се отдават чартърен посредством платформата Airbnb в историческия център на града, оповестява Reuters.

Според новите правила, утвърдени тази седмица, хората, решили да преминат от отдаване на жилищата си за малко към дълготраен наем, ще могат да се възползват от данъчни облекчения за интервал от три години.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела сподели, че градът е решил да работи на локално равнище, тъй като проектите на държавното управление за контролиране на бранша са били разочароващи.

През 2016 година имахме малко под 6 000 жилището, регистрирани в Airbnb, през днешния ден имаме 14 378 “, сподели той, като означи, че през това време междинната цена на елементарните месечни жилищни наеми е скочила с 42%. „ Тази година цените са се нараснали с 15.1% ", споделя Нардела.

„ 40 000 флорентинци, които живеят в центъра, се оплакват, че ненадейно са се озовали в здания, които са се трансформирали в жилища “, прибавя той.
Криза
Италия е една от многото европейски страни, в които комбинацията от ниски заплати, дефицит на жилища, висока инфлация и огромен брой ваканционни парцели – води до задълбочаване на жилищната рецесия.

Сериозни проблеми в бранша има и оттатък океана. „ Фактическа възбрана “ на Airbnb наложи и Ню Йорк този септември. От своя стана компанията подаде правосъден иск против град Ню Йорк поради новия закон против краткосрочните наеми. От там настояват, че наредбата, която влиза в действие от 1 юли, постанова случайни ограничавания, които доста ще понижат броя на хората, които могат да отдават жилища чартърен в града.
 https://www.economic.bg/bg/a/view/airbnb-sydi-nu-jork-zaradi-fakticheska-zabrana-na-uslugata Airbnb съди Ню Йорк поради фактическа възбрана на услугата
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР