Местни жители се събраха на летището в Махачкала, решавайки че

...
Местни жители се събраха на летището в Махачкала, решавайки че
Коментари Харесай

Продължават антисемитските протести в Дагестан, тълпа се събра на летището

Местни поданици се събраха на летището в Махачкала , решавайки че израелските бежанци летят от Тел Авив за Дагестан. Това е станало след известието, че на летището е кацнал аероплан на самолетна компания Red Wings с полет от Тел Авив. Това заяви съветската работа на Би Би Си.

Снимки и видеоклипове, показващи навалица покрай постройката на летището, са оповестени от каналите в Telegram. Някои хора пристигнаха с палестински флагове . Както написа телеграм каналът " Тут Дагестан ", някои от протестиращите в търсене на израелски жители ревизират документите на хората, напускащи постройката на летището.

В опит да овладеят обстановката управляващите изпратиха елементи на Росгвардия, само че напрежението не стихва. Някои от протестиращите даже са проникнали на пистата за кацане .

Телеграм каналът " Внимание, вести " оповестява, че пътищата, водещи до летището, са блокирани, а на мястото на случая е пристигнала полиция. В едно от видеата, оповестени от канала, се чува по какъв начин служител на реда споделя по мегафона, че " схваща положението " на събралите се, само че ги моли да се успокоят .

По-рано в телеграм каналите на Дагестан започнаха да се популяризират известия, че се допуска, че аероплан от Израел е трябвало да докара бежанци, които ще живеят в републиката.

Ден преди този момент жителите на Хасавюрт проведоха събиране покрай хотел " Фламинго " заради клюки, че там сякаш са настанени бежанци от Израел . Събралите се хвърлят камъни по постройката и също влизат вътре, с цел да се уверят, че там няма евреи.

Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов упрекна за случая " екстремистки запаси ", които популяризират " имитации " в телеграмата.
 ОМОН от Дагестан се трансферира в окупираната Южна Украйна
ОМОН от Дагестан се трансферира в окупираната Южна Украйна

Кремъл се пробва да спре украинското нахлуване

Срещу антисемитските дейности в Кавказ се опълчиха, наред с други, координационният център на мюсюлманите от Северен Кавказ и министърът на националната политика на Чечня Ахмед Дудаев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР