Местни избори в много региони, както и национален референдум, ще

...
Местни избори в много региони, както и национален референдум, ще
Коментари Харесай

Местни избори в Италия ще тестват стабилността на правителството

Местни избори в доста райони, както и народен референдум, ще бъдат този месец първия избирателен тест за левоцентристкото държавно управление на Италия от началото на рецесията с ковид, в миг, когато ръководещите партии се карат между тях, изправени пред една обединена десница, предава Ройтерс.

Гласоподавателите значително утвърдиха метода, по който министър-председателят Джузепе Конте се оправя с пандемията, само че допитванията допускат, че това няма да помогне на неговите съдружни съдружници на изборите на 20 и 21 септември за административни ръководители на седем района и кметове в съвсем 1000 града.

Наслаждавайки се на края на карантината, водачът на партия " Лига " Матео Салвини, който е де факто водач на дясната съпротива, кръстосва страната в опит да покаже, че неговият трипартиен блок е преобладаваща мощ в италианската политика.

Неотдавнашни допитвания демонстрират, че левоцентристите може да изгубят три района, в това число обичайна си цитадела Тоскана, само че ще запазят южната област Кампания. Очаква се десницата елементарно да резервира властта си на две места, където понастоящем ръководи - Лигурия и Венето.

Седмият народен избор е в дребния френскоговорящ район Вале д`Аоста, който има своя партийна система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР