Местната власт не покровителства циганите. Аз не знам тук да

...
Местната власт не покровителства циганите. Аз не знам тук да
Коментари Харесай

Каракачанов за понятието „роми“: Не знам тук да има римляни или ромеи

„ Местната власт не покровителства ромите. Аз не знам тук да има римляни, ромеи или някакво друго население. “ Това съобщи вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов в пловдивското село Войводиново, където породи напрежение сред българи и роми след над боен в неделя. Тогава двама млади роми нанесоха побой над служителя на спецчастите, откакто се изпречили пред колата му и той им направил забележка. Двамата са арестувани и против тях е формирано бързо произвеждане, а потърпевшият е в тежко положение в болница.

След случая селото настръхна и българите излязоха на митинг, обвинявайки локалната власт, че толерира ромите, които живеят в противозаконни постройки. „ Всички здания са безусловно противозаконни, вършат се констативни протоколи, следва заповед на кмета за премахването им и стартира срутване. Трябва да се работи бързо, с цел да разбере обществото, че страната си е на мястото “, сподели Каракачанов на мястото.

Той посети и гетото на Войводиново, където го посрещнаха празни къщи и кучешки лай. „ Много се учудих по какъв начин 250 души може да живеят на декар и половина “, разяснява той, преди да види, че жителите на гетото са се изнесли.

„ Циганите в България станаха извънредно нагли. Търпението на обществото се изчерпа “, заключи Каракачанов във Войводиново. Той заяви, че ще бъде готова национална стратегия за справяне с казуса и се планува ромите, които живеят без адресна регистрация, да се изселват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР