Местната власт и институциите във Варна не подозират, че на

...
Местната власт и институциите във Варна не подозират, че на
Коментари Харесай

10 години властите във Варна не знаели за фестивала в Шкорпиловци

Местната власт и институциите във Варна не подозират, че на плаж Изгрев до Шкорпиловци към този момент 10 години се организира огромен технофестивал, оповестява Българска национална телевизия.

Събитието годишно притегля огромни групи младежи от цяла Европа, като на мястото се построяват подиуми, слагат се тонколони и работят питейни заведения. Музиката е мощна, само че публично недоволства постъпили едвам преди дни. Чуждестранни туристи споделили, че събитието измежду тях било известно като Bulgarian Teknival, който се организира към този момент десета година

Кметът на Шкорпиловци Красимира Атанасова признава, че годишно на място идват огромни групи къмпингуващи и и се чувала и мощна музика. Плажът е държавен, само че пътят към него и елементи от гората са частни. Това значи, че единствено притежателят на земите и страната могат да разрешат или забранят провеждането на сходно събитие. 

" Трябва да ни уведомят, когато на територията на общината се организира някакво сходно проведено събитие. Нямаме визия дори кой е уредникът на това събитие. Миналата година, в случай че се е случвало, не съм била известена. Тази година съм известена от началника на полицейския сектор ", твърди кметицата.

Пред Българска национална телевизия плажуващи описаха, че става въпрос за годишен фестивал. Те обаче също не знаят кои са уредниците.

За събитието и тази година са пристигнали стотици туристи с палатки и кемпери. Имало и огнища, които били на по-малко от 100 метра от най-близката гора, което е в нарушаване на закона. Къмпингуващите настояват, че на място се продават алкохол и храна, макар че от Национална агенция за приходите не са открили комерсиална активност.

От полицията във Варна декларирали, че след направени инспекции двама души са арестувани за притежания на наркотични субстанции, а на къмпингуващите е разяснено, че престоят им на частен парцел е противозаконен.

" Има предизвестие и формирани актове. Вчера това са обяснявали на всеки един от присъстващите там и сега се изнасят ", съобщи кметът Атанасова.

Фестивалът не носил доходи в общината, а след провеждането му оставали единствено боклуци, за които обаче не е ясно били ли са извозвани от локалната сметопочистваща компания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР