Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те

...
Местната власт е най-близо до проблемите на гражданите и те
Коментари Харесай

Радев: Очакванията към местната власт са всекидневен тест за годност, в който делата тежат повече от красивите обещания

Местната власт е най-близо до проблемите на жителите и те чакат от общинските администрации подготвеност, съпричастност и експедитивност при решаването на наболелите въпроси, отбрана на обществения интерес, почтено и намерено ръководство. Това е голяма отговорност и ежедневен тест за " валидност “, в който делата и изпълнените задължения тежат повече от красивите обещания. Това декларира президентът Румен Радев във връзка Деня на българската община и локалното самоуправление – 12 октомври, осведомиха от прессекретариата на президента .

Президентът показва, че тази година денят се отбелязва в конюнктура на предизборна акция и приканва жителите да чуят концепциите, които им се оферират, и изберат най-достойните на идния избор. " Преките избори за кметове и общински съветници са голяма отговорност за всеки, който декларира готовността си да отстоява ползите на своите съграждани, да модернизира своя град и населено място, само че и да съхранява и развива традициите на образованието, културата и нашата еднаквост “, добавя Румен Радев.

Държавният глава акцентира още, че е време финансовата децентрализация, за която от години упорстват общините, да откри своето законодателно решение, тъй че локалните общности да имат повече благоприятни условия независимо да дефинират своите цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР