Местната администрация ще възложи изработката на технически проект за Източната

...
Местната администрация ще възложи изработката на технически проект за Източната
Коментари Харесай

Възлагат изработката на технически проект за Източната порта

Местната администрация ще разпореди направата на механически план за Източната врата, откакто към този момент е утвърден идейният план за обекта на арх. Галина Пировска. Това съобщи кметът Иван Тотев съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Паралелно локалната администрация ще разпореди и проектирането на информативен център и кафе там. Сградата се намира на ул. " Цар Иван Срацимир " 29, а планът ще бъде направен от ОИ " Старинен Пловдив ", които ще стопанисват кафенето. След правенето на плановете ще се вадят и строителни позволения.

" До есента би трябвало да имаме разрешителни, тъй като кандидатстването по Оперативна програма " Региони в напредък " към Министерство на регионалното развитие ще става точно с разрешителни ", сподели още кметът.

Той напомни, че по тази стратегия Пловдив ще кандидатства не единствено с Източната врата, само че и с плана за Небет тепе. Там обаче обстановката е малко объркана. Имаше абстрактен план на архитект Юлий Фърков, който бе подложен на публично разискване. За този план има строително позволение. След неодобрението към плана обаче Общината реши да не го извършва и се връща към плана на проектант Румяна Пройкова. Разрешителното за нейния план обаче е изтекло. Сега локалната администрация би трябвало да реши по какъв начин да работи.

Очакванията са програмата за кандидатстване за финансиране " Региони в напредък " да отвори в края на октомври, тъй че дотогава би трябвало да има разрешителни за всички обекти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР