Меси печели много пари на терена. Според Forbes футболистът е

...
Меси печели много пари на терена. Според Forbes футболистът е
Коментари Харесай

Как най-добре платеният спортист на планетата изкарва и харчи милионите си

Меси печели доста пари на терена. Според Forbes футболистът е спечилил изумителните 75 милиона $ от игра на терена през последната година - повече от всеки различен състезател на планетата.

Само заплатата му в Пари Сен Жермен е на стойност 35 милиона $ годишно , което значи, че той печели 738 000 $ на седмица, или 105 000 $ дневно, или 8 790 $ на час.

Аржентинецът прибра сумата от 25 милиона $, когато подписа с френския тим предишното лято, заяви Evening Standard.

Приходите на Меси отвън игрището през последната година са 55 милиона $. В това отношение той може да бъде надминат единствено от тенис иконата Роджър Федерер и суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс.

Меси има партньорски връзки с Adidas, Budweiser и PepsiCo.

Миналия юни той стана и първият дипломат на марката за спортисти на интернационалния конгломерат Hard Rock International.

Нетното му благосъстояние се пресмята на впечатляващите 600 милиона $, съгласно Celebrity Net Worth. А общо той е спечелил над 1 милиард $ през кариерата си. Според Forbes Меси е спечелил 1,15 милиарда $ по време на кариерата си на терена и отвън него.

Само трима настоящи сега спортисти, ЛеБрон Джеймс, Кристиано Роналдо и Тайгър Уудс, са печелили повече.

Освен тях едвам двама други сегашни спортисти - Роджър Федерер и Флойд Мейуедър - в миналото са надхвърляли 1 милиард $ доходи в кариерата си, съгласно Forbes.
 Снимка 599914
Източник:

Меси харчи парите си за първокласни коли

Според разнообразни издания впечатляващата сбирка от коли на Меси включва Pagani Zonda Tricolore за 2 милиона $, Ferrari F430 Spyder, Dodge Charger SRT8 и Maserati Gran Turismo.

Има клюки, че аржентинецът е купил най-скъпата кола в историята, която е Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti от 1957 година за 37 милиона $ през 2016 година Той обаче отхвърли спекулациите посредством обява в Instagram, в която показа своя фотография, на която се вижда, че държи кола играчка, като написа: " Моята нова кола ".

Футболистът има голям брой парцели

Най-луксозният от парцелите на Меси е имението му за 7 милиона $ в покрайнините на Барселона. Разположено е в първокласно предградие на неразрешената за полети зона на Кастелдефелс. Вилата разполага с басейн, закрит фитнес, спектакъл и спа център, както и зашеметяваща панорама към каталунските планини и близкия плаж, разясняват от Architectural Digest. Има и футболно игрище.

Меси има и имение в родния му град Росарио, Аржентина, и целия етаж от първокласен апартамент в Сейнт Айлс Бийч, Флорида, за който е платил 7,3 милиона $ през 2021 година, съгласно към The Real Deal.
 Снимка 599922
Източник:

Меси е и хотелиер

От 2017 година Меси има хотелската верига MiM Hotels, ръководена от Majestic Hotel Group, която има курорти в Ибиса, Майорка и Барселона.

През 2021 година веригата отвори първия си зимен курорт в сърцето на Пиренеите, в долината Аран. Четиризвездният хотел разполага със 141 стаи и включва спа център, закрит плувен басейн, фитнес център и предлага услуги като планински лидер съгласно Forbes.
 Част от заплатата на Меси в PSG ще е в криптовалута
Част от заплатата на Меси в PSG ще е в криптовалута

Сделката ще му обезпечи 30 милиона $ заплата на сезон

Той обаче е заставен да събори хотела си в Барселона. Меси купи постройката през 2017 година за 35 милиона $, като в този миг разрушаването й към този момент беше утвърдено, а повода беше, че балконите й са прекомерно огромни.

Проблемът не можеше да реши по различен метод. Всеки опит за унищожаване или понижаване пространството на балконите може да докара до сриване на хотела.

Меси е горделив притежател на частен аероплан за 15 милиона $ Gulfstream V от 2004 година, на борда на който има две кухни и бани и може да побере до шестнадесет пасажери, съгласно South Morning China Post.

Освен, че печели добре и очевидно умее да живее много първокласно, Меси е и великодушен човек. Фондация " Лео Меси ", основана през 2007 година в партньорство с UNICEF, оказва помощ на уязвими деца по света.

През 2017 година Меси подари известна сума на фондацията, с цел да помогне на фондацията да построи класни стаи за 1 600 сираци от войната в Сирия, съгласно UNICEF, до момента в който през 2019 година фондацията подари 218 000 $ за обезпечаване на храна и вода за жителите в Кения, оповестява Goal.

" Вълнувам се, когато карам някое дете да се усмихва, когато то мисли, че има вяра, когато виждам, че се усеща щастливо. Ето за какво взехме решение да създадем фондация " Лео Меси " и аз ще продължа да върша всичко допустимо, с цел да направя децата щастливи със същата мощ и отдаденост, от които аз се нуждая, с цел да продължа да бъда футболист ", гласи изказване на Меси на уеб страницата на фондацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР