Меси отново е фаворит.Супер звездата Лионел Меси спечели за седми

...
Меси отново е фаворит.Супер звездата Лионел Меси спечели за седми
Коментари Харесай

”Златната топка” за седми път отива при Лионел Меси

Меси още веднъж е любимец.

Супер звездата Лионел Меси завоюва за седми път “Златната топка ” на “Франс Футбол ” в анкетата за най-хубав футболист в света за годината. Това е рекордна купа. 34-годишният нападател на Пари Сен Жермен е печелил трофея с екипа на Барселона преди този момент през 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 и 2019-а, а този път изпревари нападателят Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.
Трети остана Жоржиньо (Челси и Италия), който ликува с купата на Евро 2020 и в Шампионската лига, написа

Меси победи с Копа Америка с Аржентина, стана и гормайстор номер 1 на испанското състезание за сезон 2020/21 с 30 гола. 

През предходната година “Златната топка ” не беше връчвана, защото уредниците решиха, че не всички футболисти са били равнопоставени, откакто поради пандемията някои шампионати и шампионати или бяха преустановен по-рано, или претърпяха смяна във формата. 

При избора вземат участие 170 публицисти - всеки от друга страна. Гласуващият показва по петима футболисти от лист с 30 имена, като ги подрежда по места от първо до пето. За първо място се дават 6 точки, за второ - 4, за трето - 3, за четвърто - 2 и за пето - 1. 

Според наблюдаващи обаче сега най-хубавият в света е Мохамед Салах от " Ливърпул ", който даже не откри място в челната тройка.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР