Месеците на стачка на старши лекари на NHS най-накрая приключиха,

...
Месеците на стачка на старши лекари на NHS най-накрая приключиха,
Коментари Харесай

АКТУАЛНО: Месеците на стачка на старши лекари на NHS приключиха, тъй като най-накрая беше постигнато споразумение за заплащането

Месеците на стачка на старши лекари на NHS най-сетне завършиха, откакто профсъюзите с голямо болшинство одобриха съглашение за възнаграждение на държавното управление.

Споразумението с консултанти се разказва като доста усъвършенстване по отношение на първото предложение, препоръчано от министрите. Тя включва 2,85% заплата за тези, които са били консултанти сред четири и седем години - които не са били включени преди този момент. Това е в допълнение към нарастването от 6%, присъдено предишното лято.

И държавното управление споделя, че новата оферта ще помогне за справяне с разликата в заплащането на дамите и мъжете в медицината. Това също по този начин ще даде повече изясненост на консултантите по отношение на техните договорености за повишаване на заплащането.

Това е настрана от разногласието сред министри и младши лекари, който към момента продължава.

В изказване на British Medical Асоциация (BMA) сподели: „ След месеци на невиждани индустриални дейности и акции, месеци на договаряния и седмици на гласоподаване от членовет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР