Месеци преди президентския вот през ноември в САЩ Джо Байдън

...
Месеци преди президентския вот през ноември в САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Гвардията на Тексас завзе части от границата с Мексико

Месеци преди президентския избор през ноември в Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да затвори границата с Мексико, в случай че Сенатът се споразумее за стягане на ограниченията.

Двете партии готвят проектозакон, който би дал право на президента да затвори границата при положение на огромен напор на мигранти. Текстът е подложен на критика както отляво, по този начин и отдясно. Байдън обаче съобщи, че в случай че сенаторите го одобряват, ще го ратифицира и приложи неотложно, съобщи Българска телеграфна агенция и Днес.бг.

Втвърдяването на реториката му в този момент е в контраст на позициите му преди и опит да спре рецензиите, отправени от противника му Доналд Тръмп.

Казусът с щата Тексас подвигна напрежението в страната през последните дни.

Върховният съд на Съединени американски щати забрани на Тексас да блокира незаконните мигранти с бодлива тел, Тексас отхвърли и съобщи, че протичащото се е настъпление в Съединени американски щати, а президента се проваля в една от главните си задания - да защищава щатите от навлизане на противников сили.

Републиканците настояват, че сега мексиканските картели управляват границата и внасят който решат, в това число против възнаграждение. Тексас има хитро решение на казуса - когато влезнат мигранти, които вероятно желаят да отидат в Ню Йорк (кметовете демократи на Ню Йорк и Чикаго оповестиха своите градове за така наречен “Градове убежища ”), те просто биват качени на рейс и закарани до града. И до момента в който Чикаго и Ню Йорк към този момент изнемогват, а кметовете желаеха жителите да почнат да споделят домовете си с незаконните мигранти, Тексас просто реши да понижи натиска като активизира националната армия и постави бодлива тел по границата.

Междувременно Националната армия на Тексас завзе част от американско-мексиканската граница и по този начин изцяло блокира федералните сътрудници от Граничния патрул, заяви CNN.

Епицентърът на враждата сред тексаските и федералните управляващи е градчето Ийгъл Пас - там тече разногласието за юрисдикцията над тази част от границата сред Съединени американски щати и Мексико.

На 26 януари, петък, изтече вторият краен период, подложен от Министерството на вътрешната сигурност, в който Тексас би трябвало да се съгласи да отвори изцяло противоречивите елементи на региона на Шелби Парк за федералните гранични патрули.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР