Месец септември за ЦСКА започна с контрола срещу Банско, която

...
Месец септември за ЦСКА започна с контрола срещу Банско, която
Коментари Харесай

Годината на ЦСКА : Стойчо стана екзекутор и на Левски, 2 точки делят армейците от върха

Месец септември за ЦСКА стартира с контрола против Банско, която беше извоювана с 4:1. За да пристигна първият противен миг. " Червените " надиграха тотално Славия на " Армията ", само че позволиха неточност в продължението на мача и с 10 души на терена " белите " изравниха за крайното 1:1. Така ЦСКА загуби по хлапашки метод 2 значими точки в битката за купата. Последва първия дуел от групите на Лига на конференциите. " Армейците " бяха разгромени с 1:5 от Рома на " Олимпико ", само че потеглиха да се надиграват с именития си противник и резултата не отговаряше на показаното на терена, което беше маркирано и от самия Жозе Моуриньо. ЦСКА се върна на победния път с значим триумф във Враца против локалния Ботев с 4:2, а по-късно в профил без проблеми Хебър за Купата на България с 3:0. Месецът приключи с обичания мач на Стойчо Младенов, който реализира десетата си победа против Левски. И по този начин стана освен Екзекутора на Ливърпул, само че и Екзекутора на Левски. Треньорът на ЦСКА има най-вече победи отпред на тима точно против " сините ". Които поведоха в мача, само че супер попадения на Кери и Кайседо обърнаха резултата. След това ЦСКА завоюва и точка против Бодьо/Глимт в София, която остана единствена в групите на Лига на конференциите.
 Снимка 547932
Източник:

Октомври започва по този начин, както септември - триумф над Банско в контрола, този път с 6:1. Сладка беше успеха против Царско село, тъй като пристигна бездънен в продължението на срещата с гол на Карло Мухар, а ЦСКА игра с човек по-малко поради преувеличен втори жълт картон на Жеферсон. Последва нов триумф - с 3:2 над Ботев (Пловдив) в София. Преди и след мачовете Стойчо Младенов не спираше да брани тима по време на интервютата по този начин, както единствено той може. Но пристигна нов неприятен интервал. Зоря победи с 1:0 на стадион " Васил Левски ", а Берое не се даде в Стара Загора за 0:0. ЦСКА въпреки всичко в профил Арда за Купата с 2:0 на собствен терен, само че " алените " разочароваха тотално против Локомотив (Пловдив) на " Армията ". Бяха надиграни изрично и изгубиха с 1:3. Това може би е най-слабият мач на ЦСКА през есенния полусезон, дружно с този против Виктория в Пилзен.
 Снимка 557970
Източник:

31-кратният първенец на България надигра Зоря като посетител, само че още веднъж загуби, този път с 0:2. Попаденията паднаха в последните минути. Уникален гол на Юрген Матей от отдалеченост матира тима на Николай Киров за 1:0 в интерес на ЦСКА, след което с 2:1, още веднъж на " Армията ", за състезание беше надвит Арда. За да пристигна нов завършек на месец и още веднъж трагичен за " алените ". Две загуби с по 0:2 от Бодьо/Глимт в Норвегия и Лудогорец в Разград утежниха съществено настроението в ЦСКА. Отборът на Младенов надигра и Лудогорец, само че се повтори сюжетът от гостуването на Зоря - хлапашки неточности в края и получени 2 попадения.

Така стигаме до последния месец на 2021 година, който стартира с обикновен триумф 2:0 против столичния Локомотив на стадион " Българска войска ". И до нов неприятен сюжет в края - тъждество 1:1 с Пирин в Благоевград. ЦСКА докосваше трите точки, само че в продължението Станислав Манолев беше оставен самичък и изравни с прекрасен гол. Отлични последни 20 минути и първи голове на Чатакович и Вилдсхут белязаха почетната загуба от Рома с 2:3. ЦСКА изигра мощен дуел вкъщи против Черно море, който беше в рекордна серия без загуба. Успехът с 2:0 на " алените " даде мотиви за оптимизъм преди отсрочените срещи с Арда и Лудогорец. В Кърджали съдията Ивайло Стоянов отсъди скандална дузпа за домакините, а два гола на Жорди Кайседо в продълженията на двете полувремена дадоха точка на ЦСКА. За да пристигна черешката на тортата - дерби с Лудогорец на " Армията ". Отдавна не бяхме виждали толкоз сърцати и борбени " червени " футболисти на терена. ЦСКА надигра по този начин наречения хегемон, а гол на капитана Юрген Матей в 77-ата минута донесе триумфа с 1:0. Атмосферата по трибуните пък беше невероятна - димки, факли, заря, хореография, песни и сълзи от наслада след края на мача. Така ЦСКА изпрати една добра година. И, единствено на 2 точки от върха в шампионата, гледа към 2022 с вяра, че по този начин мечтаната купа №32 ще стане действителност напролет.
 Юлиян Инджов: На този стадий нов стадион на ЦСКА е невъзможна задача
Юлиян Инджов: На този стадий нов стадион на ЦСКА е невъзможна задача

" Трябва да намерим взаимни отстъпки "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР