Месец преди срещата за климата под егидата на ООН в

...
Месец преди срещата за климата под егидата на ООН в
Коментари Харесай

Световни компании призовават правителствата употребата на изкопаеми горива да бъде прекратена до 2040 г.

Месец преди срещата за климата под егидата на Организация на обединените нации в Дубай 131 международни компании с общи доходи от над 1 трилион $ приканиха в намерено писмо, държавните управления и държавните глави да вземат ограничения, с цел да решат казуса с главната причина за измененията на климата - изгарянето на изкопаеми горива, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред подписалите писмото са компании като " Волво " (Volvo Cars), " Би Ти груп " (BT Group), " Водафон " (Vodafone), " Хайнекен " (Heineken), " Юниливър " (Unilever), " Байер " (Bayer), " Икеа " (IKEA), " Нестле " (Nestle), " иБей " (eBay) " Декатлон " (Decathlon) и други

Компаниите приканват водачите, които ще се съберат в Дубай, да слагат ясни цели и периоди за изваждане на изкопаемите горива от приложимост и да поддържат политиките за бързо прекосяване към чиста сила.

В писмото, координирано от бизнес насочената неправителствена организация " Коалиция Ние сме бизнеса " (We Mean Business Coalition), се споделя: " Нашите бизнеси усещат въздействието и цената на засилващите се рискови метеорологични феномени в резултат на климатичните промени. За да декарбонизираме световната енергийна система, би трябвало да увеличим чистата сила и да спрем да употребяваме изкопаеми горива. А това значи бърза " възобновима гражданска война ", електрифициране на основни браншове и възстановяване на успеваемостта ".

Подписалите писмото компании идват от съвсем всички континенти и от всички браншове на стопанската система, в това число енергетиката, пътния превоз, опазването на здравето, технологиите, логистиката, потребителските артикули и така нататък Те включват както мултинационални компании, по този начин и дребни и междинни предприятия.

Изкопаемите горива обезпечат към 80 на 100 от силата на света, а това съвсем не се е трансформирало през последните 25 години. Международната организация по силата (МАЕ) неотдавна предвижда, че потреблението на изкопаеми горива ще доближи пика си към 2030 година, след което ще стартира да спада. Това обаче ще се случи, единствено в случай че плануваните политики бъдат осъществени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР