Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата,

...
Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата,
Коментари Харесай

Лошо Ни Се Пише! Времето Ни Е Подготвило Ужасна Изненада През Първата Седмица На Януари!

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която е сред 30 и 60 литра на квадратен метър, а в планините и в най-южните региони - сред 60 и 110 литра на квадратен метър.

През първите дни от януари се чака навлизане на студена арктична въздушна маса у нас и през първото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от нормалните, макар че в края на интервала релативно ще се покачат. Към 3-4 януари и в края на десетдневието ще има нараснала възможност за превалявания от сняг.

През второто и третото десетдневие динамичността на атмосферните процеси ще е нараснала. Температурите ще бъдат близки до нормалните. Вероятност за превалявания ще има през интервала 13-15 януари, към 20 януари, 25 януари и в края на месеца.

Климатичната информация на Национален институт по метеорология и хидрология дефинира януари като най-студения месец от годината и нормално той дефинира характера на зимата - мека, естествена или сурова. Времето нормално е облачно и мъгливо. При нахлувания на леден въздух от северозапад и североизток вали сняг и се основават условия за снежни виелици, изключително в Северна България. Средният брой на дните със снежна завивка в Северозападна България е към 20, а по Черноморието от 2 до 5. В планините постоянно духат мощни ветрове, нормално от северозапад и югозапад. През януари са регистрирани и най-големите аномалии на времето в нашата страна. При нахлувания на арктичен въздух след изясняване са достигани най-ниските температури в множеството региони на страната - абсолютният най-малко за страната е минус 38,3 градуса, измерен в Трън през 1947 година През януари има и интензивни стопляния, при които температурите са се повишавали до 20-23 градуса.

Според астрономическата информация при започване на януари слънцето в София изгрява в 7 часа и 57 минути, и залязва в 17 часа и 03 минути. Продължителността на деня е 9 часа и 06 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 43 минути, и залязва в 17 часа и 38 минути. Продължителността на деня е 9 часа и 55 минути.

Фазите на луната през януари са: на 6 януари е новолуние, на 14 - първа четвърт, на 21 - пълнолуние, а на 27 януари е последна четвърт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР