Месечна стипендия в размер на 100 лв. ще получават студентите,

...
Месечна стипендия в размер на 100 лв. ще получават студентите,
Коментари Харесай

Ако учиш важна за икономиката специалност - 100 лева стипендия

Месечна стипендия в размер на 100 лева ще получават студентите, които следват във значими за стопанската система направления като педагогическите, физическите, химическите и инженерните науки и които имат високи резултати на матурите след 12 клас, оповестиха от МОН.

Стипендиите ще се отпускат на студенти, които са измежду първите 10 % с най-високи оценки на изпита по български език и литература за страната, а на втората матура по предмет по желание резултатите им са над междинните също на национално равнище.

По 100 лв. ще получават и студентите, които са имали над междинния за страната триумф по български език и са измежду 30-те % с най-високи резултати на втората матура по предметите „ Математика “ „ Физика и астрономия “ или „ Химия и запазване на околната среда “.

Условие за разпределяне на стипендия е студентите да са избрали образование по едно от 36-те предпочитани за българската стопанска система професионални направления - измежду тях са „ Педагогика “, „ Педагогика на образованието по… “, „ Машинно инженерство “, „ Електротехника, електроника и автоматика “, „ Енергетика “, „ Химични технологии “ и други.

Стипендията ще бъде спомагателна към другите две, които студентите получават и в този момент - за триумф и приход, както и за отличен триумф.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР