Мерцедес заподозря умисъл в удара на Кими Райконен срещу Люис

...
Мерцедес заподозря умисъл в удара на Кими Райконен срещу Люис
Коментари Харесай

"Мерцедес" видя умисъл в удара на Райконен срещу Хамилтън

Мерцедес " заподозря предумисъл в удара на Кими Райконен против Люис Хамилтън в Гран при на Англия. Пилотът на " Ферари " блъсна и завъртя британеца още в първата обиколка, което изпрати международният първенец на последното място в колоната.

Лидерът на " скудерията " Себастиан Фетел завоюва надпреварата, а водачът на " Мерцедес " приключи на второ място. Така германецът усили задатъка си в генералното класиране на осем точки след десетото от 21 надпревари за сезона.

" Интересни тактики от тяхна страна, бих споделил. Но ние ще създадем всичко по силите си, с цел да се борим с тях и да се усъвършенства за идващото съревнование ", сподели Хамилтън след надпреварата. Той беше извънредно отчаян, макар че се показа доста мощно и напредна от последна до втора позиция, с цел да минимизира вредите от кошмарния старт.

" Ще кажа единствено, че това е второто съревнование, в което фераритата вадят от надпреварата един от двата болида на " Мерцедес ". Наказания от пет и 10 секунди не наподобява да са... ", добави четирикратният международен първенец, без да довърши изречението си.

" Това е загуба на доста точки и за жалост аз и Валтери бяхме губещите в тези два случая. Нямам очи на гърба си. Просто би трябвало да работи интензивно, с цел да се опитаме да се нареждаме задоволително добре, с цел да не бъдем в обсега на алените коли, тъй като кой знае по кое време ще се случи още веднъж ", сподели още английският водач.

Шефът на " Мерцедес " Тото Волф показа мнението на Хамилтън. " Състезателен случай. За страдание първо във Франция бяхме извадени от надпреварата, в този момент се случва за повторно. Това са много точки. Ще изтъквам (нашия механически директор) Джеймс Алисън: " Или е съзнателно, или е непросветеност ", добави той.

В същото време Фетел дефинира като " глупави " обвиняванията на " Мерцедес ". " Тези неща се случат. Доста е неуместно да мислиш, че това, което се случи, е било съзнателно. Във Франция аз изгубих крилото си и провалих надпреварата си. Днес видях единствено за малко какво се случи, само че не мисля, че е било съзнателно и ми се коства малко ненужно даже да го разясняваме ", съобщи германецът.

Райконен също отхвърли обвиняванията на " Мерцедес ". " Доста е смешно да ни обвинявате. Аз блокирах колелата си и за жалост се докоснахме. Така се случа от време на време. Лесно е да се приказва по този начин след последните две надпревари, само че и ние сме били удряни много постоянно в предишното ", сподели финландецът.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (282)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР