Мерките за социална дистанция в Германия ще бъдат удължени най-малко

...
Мерките за социална дистанция в Германия ще бъдат удължени най-малко
Коментари Харесай

Пандемията не познава ваканция: Германия удължи социалната дистанция до 19 април

Мерките за обществена отдалеченост в Германия ще бъдат удължени минимум до 19 април и ще бъдат оценени във вторник след Великден. Това заяви немският канцлер Ангела Меркел, представена от Агенция Франс Прес.
 Президентът на Германия прикани за международен съюз против ковид
Президентът на Германия прикани за международен съюз против ковид

Нито една страна не може да победи ковид сама

Във вторник след Великден, 14 април, федералните и провинциални държавни управления ще оценят обстановката.

" Днес оценихме обстановка и потвърдихме, че рестриктивните мерки...ще бъдат годни до 19 април. Ще създадем повторна оценка на обстановката във вторник след Великден ", сподели Меркел по време на телеконференция с министър председателите на 16-те провинции.

" Пандемията не стопира за ваканции ", акцентира Меркел и добави, че към момента е прекомерно рано да се приказва за анулация на ограниченията и разясни, че страната към момента е надалеч от това, което би трябвало да реализира.
 В Германия отхвърлят апели за наложително носене на маски
В Германия отхвърлят апели за наложително носене на маски

Два града в Източна Германия, Йена и Нордхаузен, към този момент започнаха едностранни стъпки и последваха Австрия

Канцлерът прикани германците да се въздържат от пътешестване и визити, изключително при роднините си.

Според нея като цяло рестриктивните мерки се съблюдават добре.

Меркел се въздържа от въвеждане на цялостна обсада в страната. От 23 март в Германия е въведена по този начин наречената " контактна възбрана ", която включва възбрана на събирания с повече от двама души, като изключение е единствено за фамилиите.
 149 умряли и близо 5500 инфектирани с ковид в Германия за 24 часа
149 умряли и близо 5500 инфектирани с ковид в Германия за 24 часа

С тях умрелите набъбнаха до 732

Междувременно немски медии оповестяват за огнища на ковид в старешки домове из страната. Болните на вентилатори в немските лечебни заведения се усилиха с 20% във вторник до 1189. Според Институт " Роберт Кох " 8954 от 16 319 кревати за интензивна грижа са заети. По-рано през днешния ден институтът заяви, че за последните 24 часа са регистрирани 149 умряли и близо 5500 инфектирани с ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 754 000 доказани случая, а умрелите са повече от 36 000. Регистрирани са случаи в 202 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 860 000 случая и повече от 42 000 умряли в 180 страни, възстановили са се повече от 178 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР