Мерките за подобряване на качеството на въздуха са насочени основно

...
Мерките за подобряване на качеството на въздуха са насочени основно
Коментари Харесай

Нено Димов: Нискокачествените въглища и брикети не трябва да може да се купуват

Мерките за възстановяване на качеството на въздуха са ориентирани главно към битовото отопление, което замърсява въздуха 9 пъти повече от автомобилния превоз. Това сподели в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Подмяна на уредите за отопление с различен метод на отопление е един от методите в програмата за качестовото на въздуха, добави той.

Изследването е ориентирано към локалната власт, т.е. по какъв начин лимитираният запас да се влага с оптимален резултат.

Той открои, че концепцията е да не бъдат допускани избрани въглища и брикети, които замърсяват мощно въздуха.

По думите му концепцията на новата стратегия е на пазара въобще да не бъдат допускани въглища и брикети, които не дават отговор на изискванията. "Ще се изисква от производителите и вносителите да показват документи. До хората не би трябвало да се позволява опция да си купят нискокачествени въглища ", сподели още Димов и уточни, че това няма да докара до огромна смяна в цените.

"Ако приказваме за битовото отопление, евентуално част от програмата ще помогне на семействата да си купят нови уреди. Давайки на общините този запас, те ще решат по какъв начин да оказват помощ на семействата да си подменят уредите. Идеята е смяната да стане първо посредством тласък, след това посредством отдръпване от пазара. Трябва да развием по този начин стопанската система, че да бъдем по-богати. Развитата стопанска система и страна, която има несъмнено равнище на стандарт, е тази която развива устойчива околна среда. Когато можете да си позволите различен метод на отопление, най-малкото ще се замислите. Така че връзката сред качеството на живот, благосъстоянието на една страна и опазването на околната среда е доста близка ", изясни министърът на околната среда и водите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР