Мерките в подкрепа на малкия бизнес в Пловдив във връзка

...
Мерките в подкрепа на малкия бизнес в Пловдив във връзка
Коментари Харесай

Община Пловдив подкрепи малкия и средния бизнес

Мерките в поддръжка на дребния бизнес в Пловдив по отношение на епидемията от COVID-19, които бяха препоръчани от кмета Здравко Димитров, към този момент са в действие, оповестиха от общината. Те бяха утвърдени от Общинския съвет на 9 април.

Община Пловдив освобождава от такси за тротоарно право търговски обекти и заведения, затворени със заповед на министъра на опазването на здравето за времето на изключителното състояние. За задачата е належащо да се подаде заявление до общинската или съответна районна администрация.

Търговци и наематели на общински парцели, които попадат в обсега на заповедта на министъра на опазването на здравето за въвеждане на изключителното състояние, ще бъдат освободени от наем за времето, през което са били затворени.

Заведения, които употребяват чартърен общински паркинг ще бъдат освободени от заплащането му за времето, в което не работят, считано за времето на изключителното състояние.

Два месеца пролонгация получават пловдивчани за заплащане на първата вноска за такса боклук. Вместо до 30 април тя ще се дължи до 30 юни. Втората вноска би трябвало да се заплати до 2 ноември 2020 година С два месеца е продължен и срокът за прилагане на 5% отстъпка при заплащане на цялата дължима сума за налог здания и налог МПС. Тази отстъпка може да се употребява до 30 юни.

Това е първият пакет с съответни ограничения в помощ на най-засегнатите от рецесията жители.

Припомняме, че Община Пловдив одобри и ограничения за в поддръжка на самостоятелните пловдивски създатели, наранени от рецесията. Създаден е Кризисен фонд в размер на 100 000 лв.. Независимите пловдивски създатели от всички сфери на културата могат да аплайват за еднократна безплатна помощ от 1000 лв. за покриване на техни съществени разноски и потребности в месеците на изключителното състояние .

"ОНЛАЙН СЦЕНА - ПЛОВДИВ " е най-новата антикризисна мярка в поддръжка активността на пловдивските създатели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР