Мерките не трябва да се променят преди да се подобри

...
Мерките не трябва да се променят преди да се подобри
Коментари Харесай

Мерките трябва да останат и след края на извънредното положение, смята Валери Симеонов

Мерките не би трябвало да се трансформират преди да се усъвършенства епидемиологичната конюнктура. Това сподели зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов. Той счита, че изключителното състояние, въведено с решение на Народното събрание, няма по какъв начин да бъде анулирано преди 13 май. А ограниченията би трябвало продължат да работят и след тази дата - с решение на министъра на опазването на здравето, тъй като му е обещано това право от Народното събрание.

"Извънредното състояние би трябвало да бъде напълно съобразено с рекомендациите и решенията на Националния действен щаб ", безапелационен е Симеонов.

Председателят на НФСБ уточни, че изпълнителната власт носи отговорността за живота и здравето на българските жители и по тази причина би трябвало да понесе рецензиите на "тарикатите ", които желаят да не се лимитират опциите им за занимания.

Симеонов отхвърли да има риск за парламентаризма.

"Политиците би трябвало да осигурим опция за обикновено действие на институциите в страната. Защо би трябвало да се изслушва министър председателят в Народното събрание? Той не е доктор и не схваща. Ако желаеха (БСП - бел.ред.) да схванат нещо, обвързвано с здравната проблематика, трябваше да поканят щаба. Ако желаеха да научат нещо за административните дейности за справяне с ковид, трябваше да поканят този, който е издал актовете - министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Какво да каже министър-председателят ", означи още зам-.председателят на Народното събрание пред БНР.

Той посочи, че мярката 60/40 няма по какъв начин да проработи. Тя се употребява сега недобросъвестно, повратно и превратно най-много от "тарикатите ".

Според Симеонов рестриктивните мерки върху активността на бизнеса не допускат хората да са си у дома.

"Предприятията работят, няма тежки ограничавания както в Съединени американски щати и Франция. В България всичко работи, като се изключи заведения за хранене, кафенета, нощни заведения. Всичко останало работи. Не е правилно това, че страната е заключила хората в къщите им ", посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР