Мерките не помагат за единението на Европа, смята външният ни

...
Мерките не помагат за единението на Европа, смята външният ни
Коментари Харесай

Захариева: Пакетът „Мобилност” е в интерес на превозвачи от Франция, Австрия, Германия

Мерките не оказват помощ за единението на Европа, счита външният ни министър
Неизгодните за България ограничения от така наречен пакет „ Молибност “ са свързани със сериозните ползите на огромни превозвачески компании от Франция, Австрия, Германия. Пакетът не оказва помощ за единението на Европа и нарушава правила. Разделя Стария континент, чисто географски, на периферни страни и такива, които са в центъра. Това мнение изрази външният ни министър Екатерина Захариева пред NOVA телевизия.

Захариева разяснява и тематиката с либийския транспортен съд, арестуван на българска територия поради дълг на притежателя му към наша компания.

„ Дано този проблем да се реши допустимо най-бързо и да не повлияе върху връзките сред двете страни. Министерство на външните работи се пробва по всевъзможен метод за помогне за това. Понякога тихата дипломация е доста по-добра ”, сподели външният министър. И добави, че подопечното ѝ ведомство не е осведомено публично за желание на Либия да задържа наши плавателни съдове, които навлизат на нейна територия.

Министърът приказва и Брекзит. „ Европа не се нуждае от Брекзит. Надяваме се здравият разсъдък да надделее и в последна сметка да имаме един спретнат Брекзит ”, разяснява Захариева. И акцентира, че плавното излизане на Англия от Европейски Съюз е в интерес и на българите, защото Лондон е сериозен търговски сътрудник на България.

България доста ясно ще сложи условия в преговорния развой за присъединението на Македония в Европейски Съюз, разяснява Захариева.„ Едно от доста значимите изискване, с цел да станеш член в целия преговорен развой на Европейски Съюз е да имаш добросъседски връзки, да не водиш изолационна и националистична политика, да не крадеш историята на съседите си и да не отричаш общото историческо минало “, сподели тя. И акцентира, че националният интерес на България във връзка с Македония е тя да бъде постоянна, сигурна и предвидима съседка. „ Ще бъде такава, когато бъде съдружник в НАТО и член на Европейски Съюз “, сподели Захариева. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР