Мерките които трябва да се вземат за инфлацията е увеличаване

...
Мерките които трябва да се вземат за инфлацията е увеличаване
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Инфлацията галопира и започна да се вдига още преди войната. Причината - управлението на "Промяната"!

" Мерките които би трябвало да се вземат за инфлацията е увеличение на бълг произвеждане. Когато сме вносители на обичайни български артикули, несъмнено че цените в България ще са по високи, в сравнение с да вземем за пример в Полша. Разказаха ми по какъв начин българите отиват в Цариброд да купуват хубава и евтина храна. Това е по този начин, тъй като там създават повече и изнасят повече. От няколко години от вносител да се превърнем в експортьор – тогава и цените ще бъдат по ниски. Другото е Комисия за защита на конкуренцията да работи. ГЕРБ й усилиха мандата. Това сподели при започване на предизорния спор по bTV представителят на ПП-ДБ Владислав Панев.
 
" Това е друга опорка. Комисия за защита на конкуренцията работеше и по времето на ГЕРБ и тогава инфлация нямаше. По времето на едно едва държавно управление, каквото беше последното постоянно се употребява като златен миг за далавера на цените, от страна и на веригите, евентуално и на производителите. Да говорите че повода за високите цени била тъй като сме експортьор, това не мога да го схвана ", отговори представителят на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. 
 
" Давам образец с Германия – там цените са по-ниски, и в Австрия са по-ниски, и в Нидерландия са по-ниски. Тук цената на едно яйце надвишава 50 стотинки. Как твърдите, че цените в България са по-ниски и по какъв метод увеличените приходи се усетиха от хората в случай, че инфлацията надвишава растежа на приходите ", посочи някогашният зам.-външен министър в държавното управление на ГЕРБ.
 
" Явно конюнктурата не попречи на Хърватия да влезе в еврозоната. Инфлацията галопира и стартира да се подвига още преди войната. Причината - ръководството на " Промяната ". Инфлацията няма потребност от пояснение, тя се усеща при всеки пазар. За последно България е отговаряла на критериите за еврозоната през юни 2021 година ", добави лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Перник Георг Георгиев.
 
Георгиев се обърна към Панев: " Единственото, което вдигнахте бе стокообменът към Русия ".
 
Панев му отговори: " Питайте хората дали не им се усилиха приходите ".
 
" На 100 000 души се усилиха приходите, само че 1 100 000 останаха без нищо`, акцентира представителят на ГЕРБ-СДС.
 
Нямам потребност даже да диспутирам с вас вие би трябвало да проведете този спор с жителите които всеки ден пазарят. Гражданите в центъра на София не са единствено тези с които би трябвало да говорите, обърна се той към представителят на ПП-ДБ.
 
Според Деян Николов от " Възраждане " България не би трябвало да влиза в еврозоната, като счита, че по този начин няма да забогатеем. Иван Иванов от " Българска социалистическа партия за България " сподели, че е въпроса по кое време е момента за влизане в еврозоната. " Държавата би трябвало да е налице ".
 
" Няма по какъв начин една валута да ни направи по-богати, може единствено работещата стопанска система ", разяснява Георги Самандов от " Български напредък ". 
 
  " ПП-ДБ сме знаем по какъв начин да създадем България просперираща страна. Има по какъв начин ", сподели финално Владислав Панев.
 
" ГЕРБ-СДС сме обединени единствено с едни - с българските жители. Никога не сме изменяли на българския народ. Скъпи българи, знаете по какъв начин сте живели до април 2021 година и по какъв начин живеете в този момент ", приключи Георг Георгиев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР