Мерките, които Министерството на икономиката предвижда през Оперативна програма "Иновации

...
Мерките, които Министерството на икономиката предвижда през Оперативна програма "Иновации
Коментари Харесай

Икономическият министър с гръмки новини за бизнеса

Мерките, които Министерството на стопанската система планува през Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " под формата на кеш грантове в размер на 500 млн. лева Те ще доближат до бизнеса през идващите месеци.

Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му потреблението у нас по време на рецесията е повишено и даже заплатите в страната се повишаваха с близо 10%.

Той напомни, че министерството на труда и отрасловото му ведомство са инжектирали в българската стопанска система повече от 1,25 милиарда лв..

Допълнителните ограничения в централния бюджет пък бяха на стойност 2,8 милиарда лв..

Според сигнали на синдикатите обаче част от бизнеса не може да се възползва от въпросните ограничения.

Данни на Сдружението на дребния и междинния бизнес 20 на 100 от бранша не могат да възстановят спряното си произвеждане, а 75% са с необслужвани заеми.

"Намерихме запас по процедурите за микро и дребни предприятия, а също и за тези за междинни предприятия, тъй че всяка компания, която дава отговор на условията, ще бъде подкрепена ", безапелационен бе Борисов, като добави, че създадените ограничения ще бъде продължени и през актуалната година.

Схемата 60:40, по която са подкрепени над 250 000 работни места и са вложени близо 670 млн.лева, ще продължи до септември

Мерките на Българската банка за развиване (ББР) ще се ползват доникъде на годината, само че наличното финансиране може да стигне и до края на 2021 година

През Фонда на фондовете пък ще можем да аплайваме за помощ през още по-дълъх интервал от време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР